Sport

Ienei, la 32 de ani de la câștigarea CCE: „Atunci nu erau șeici”

07.05.2018 | 12:30
Ienei la 32 de ani de la castigarea CCE Atunci nu erau seici

Steaua câștiga Cupei Campionilor Europeni în fața marii Barcelona, pe 7 mai 1986. Antrenorul de la acea finală, Emeric Ienei, susține că nu se așteaptă ca o altă echipă din România să egaleze performanța formației de atunci, mai ales că lumea fotbalului s-a schimbat:

„Aș vrea să mă simt cum m-am simțit contra Barcelonei la Sevilla. Îi felicit pe acei jucători care au reușit să câștige cupa cea mai importantă din Europa. Aș dori ca nu cumva să spună că unii au fost steliștii care au câștigat Cupa Campionilor și să avem echipe care se bat din nou pentru câștigarea Cupei Campionilor. Nu mi-a venit să cred nici după ce a fluierat arbitrul ultimul fluier. Am avut speranța ca atunci când ajungem la 11 metri și am ajuns să avem câștig de cauză. Multă lume spune că suntem singurii care am câștigat. Aș dori ca fotbalul românesc și Steaua să aibă urmăritori și să câștige din nou Cupa Campionilor. Atunci nu erau șeici și nu erau jucători străini, doar jucători din România. Și au câștigat Cupa. Chiar dacă la 11 metri. Echipe mari au pierdut trofee la 11 metri, dar Steaua a reușit să câștige”, a spus tehnicianul, pentru Pro X.

Ienei: „Nu poate să existe altă Steaua”

„Nu i-a fost ușor Regelui să nu aibă Cupa Europei și cu o echipă de care el nu auzise. O echipă din lumea cealaltă, spun eu. Eu spun că pentru că nu se poate în momentul de față ca Steaua actuală să piardă acest titlu pe care l-a câștigat. Eu spun așa că nu poate să existe altă echipă din Armată, doar Steaua veche are trofeul. Iar echipa care se zbate acum să ajungă în divizia B sunt cei care urmăresc trofeul Europei. Sper ca într-o zi, nu Steaua neapărat, să câștige din nou o echipă Cupa Campionilor”, a mai spus Ienei, la același post de televiziune.