Fotbal international

Îl mai știi pe Bojan Krkic, despre care se spunea că este noul Messi? Unde a ajuns să joace acum

27.04.2019 | 13:40
Îl mai știi pe Bojan Krkic, despre care se spunea că este noul Messi?

Văzut de mulți specialiști urmașul lui Messi, Bojan Krkic a avut un început fenomenal de carieră. În sezonul 2007-2008, internaţionalul spaniol debuta pentru Barcelona, la vârsta de 17 ani și 19 zile, unde evolua lângă Lionel Messi, fiind adesea comparat cu vedeta argentiniană.

Ce spune Bojan Krkic despre faptul că era numit noul Messi

Bojan este un produs 100% din școala de fotbal a Barcelonei, iar toți antrenorii săi se arătau foarte încrezători în talentul acestuia. Tocmai comparația acestuia cu Messi i-a dăunat cel mai mult în carieră. Recent, Bojan a povestit într-un interviu oferit pentru BBC ce presiune extrem de mare era pe umerii săi meci de meci.

“În primul an am marcat 10 goluri în La Liga, iar lumea a început să spună ‘e noul Messi’. Nu e uşor. Nu poţi face nimic în privinţa asta. Îmi ştiu calităţile şi ştiu că nu sunt Messi. Sunt Bojan. Messi dă 3 goluri în fiecare meci. Dacă dai un gol, nu eşti Messi. Când am mers la Roma şi la Milan, nu am mers ca Bojan, am mers ca un star, ca un nou Messi. Aşa că dacă te duci acolo şi joci bine, nu e suficient. Trebuie să fii cel mai bun, trebuie să fii Messi. Lucrul ăsta nu m-a ajutat”, declara Bojan Krkic.

Îl mai știi pe Bojan Krkic, despre care se spunea că este noul Messi? Acum joacă la Stoke City
Îl mai știi pe Bojan Krkic, despre care se spunea că este noul Messi? Acum joacă la Stoke City

Bojan Krkic joacă în liga a doua din Anglia

Din păcate, accidentările l-au ținut departe de teren mult timp. Bojan Krkic a suferit de anxietate și în cele din urmă a plecat de la Barcelona. De-a lungul anilor, spaniolul a schimbat mai multe echipe importante din Europa, precum: AS Roma, AC Milan, Ajax, Mainz, Alaves și Stoke City. Cu Ajax chiar a reușit să câștige campionatul în sezonul 2013-2014.

Totuși, Bojan nu a reușit să se impună la aceste cluburi. De fiecare dată când avea evoluții surprinzătoare, Krkic se accidenta și îşi ieşea din formă. În prezent evoluează în Championship (liga a doua din Anglia) pentru Stoke City. A înscris un singur gol în acest sezon, evoluând în 20 de partide. Cota sa de piață a scăzut drastic față de perioada în care era legitimat la Barcelona. Site-ul de specialitate, transfermarkt.com, îl cotează pe Bojan la 1,5 milioane de Euro.