Fotbal intern

Ilie Dumitrescu îl avertizează pe Gigi Becali. “A făcut cea mai mare greşeală! Să fie sănătos!”

06.08.2018 | 11:00
Ilie Dumitrescu il avertizeaza pe Gigi Becali A facut cea mai mare greseala Sa fie sanatos

Ilie Dumitrescu, fostul jucător al FCSB-ului, îl avertizează pe Gigi Becali. Înaintea meciului FCSB – CSM Politehnica Iaşi, scor 4-0, în etapa a 3-a din Liga 1 Betano, ediţia 2018-2019, fostul fotbalist în vârstă de 50 de ani l-a criticat pe latifundiarul din Pipera, căruia i-a reproşat că echipa lui nu are un preparator fizic de valoarea lui Thomas Neubert, cel care a ţinut în spate lotul “roş-albaştrilor” în primul mandat al lui Laurenţiu Reghecampf.

Ilie Dumitrescu este de părere că Gigi Becali greşeşte că nu pune un preparator fizic să lucreze cu fotbaliştii de la Academia FCSB-ului, deşi investeşte foarte mult în salarii, în jucători şi în transferuri. Mai mult, acesta crede că tineri fotbalişti au nevoie de o pregătire specială în momentul în care vor intra în planurile lui Nicolae Dică.

Ilie Dumitrescu îl avertizează pe Gigi Becali

Fostul internaţional român a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Thomas Neubert şi crede că Gigi Becali a făcut o greşeală în momentul în care a decis să renunţe la fostul preparator fizic al “roş-alabştrilor” şi îl sfătuieşte pe latifundiarul din Pipera să se îndrepte către fotbalul din Olanda şi să ia un preparator fizic de la Ajax căruia să dea 15-20.000 de euro pe lună.

”Păcat că investește foarte mult Gigi Becali în salarii, în jucători, în transferuri și nu pune un preparator fizic să lucreze cu cei de la Academie. Trebuie să aibă o pregătire când intră în legătură cu meciurile din Liga 1. Dar nu sunt pregătiți nici cei din Liga 1.Neubert a reprezentat un moment de referință pentru fotbalul românesc. Ne-am bătut cu Chelsea trei reprize, am eliminat-o pe Ajax, după perioada de întrerupere. Nu vrea să înțeleagă Gigi. Să fie sănătos. A făcut cea mai mare greșeală că l-a lăsat să plece pe Neubert. Eu l-aș fi păstrat în club. De ce nu iei unul de la Ajax. Îi dai 15-20.000 de euro pe lună unui olandez”, a spus Ilie Dumitrescu pentru o emisiune de sport.

Thomas Neubert în timp ce îi antrena pe jucătorii de la FCSB
Thomas Neubert în timpul unui antrenament al FCSB-ului

Thomas Neubert a făcut performanţă cu FCSB

FCSB a reuşit să facă performanţe foarte mari cu Thomas Neubert în lot. Neamţul a ajuns la FCSB împreună cu Laurenţiu Reghecamp în 2012, iar cei doi au câştigat cu gruparea finanţată de Gigi Becali două titluri  consecutive. Mai mult, neamţul a adus în Liga 1 Betano noi metode de pregătire prin care i-a făcut pe jucătorii vicecampioanei României să nu aibă rivali.

În momentul în care Laurenţiu Reghecampf a plecat în Arabia Saudită, unde a stat pe banca tehnică a lui Al Hilal, Thomas Neubert a plecat alături de antrenorul român. Apoi, cei doi i-au pregătit timp de câteva luni pe bulgarii de la Litex Lovech. În decembrie 2015, neamţul a revenit alături cu Laurenţiu Reghecampf la FCSB, dar în iunie 2016 s-a despărţit cu scandal de vicecampioana României şi a plecat în Bulgaria, la CSKA Sofia.

“Pregătirea cu TRX este un tip de exerciţiu foarte complex pentru nivelul din Europa. Nu este o noutate numai pentru Liga I, nici în fotbalul din vest nu se profită încă de aceste benzi”, spunea Thomas Neubert.

“Neubert este unul dintre secretele lui Reghecampf. Antrenamentele sunt speciale, este un preparator fizic de mare valoare, dar cred că întregul staff este de mare valoare şi cred că astea sunt secretele”Paul Papp.