News

Ilie Năstase, condamnat la închisoare cu amânarea executării pedepsei. Decizia este definitivă

09.07.2019 | 18:01
Ilie Nastase condamnat la inchisoare cu amanarea executarii pedepsei Decizia este definitiva

Ilie Năstase a fost condamnat la închisoare cu amânarea executării pedepsei, iar decizia este definitivă. Fostul mare tenismen al României a primit sentința în dosarul conducerii autovehiculului sub influența alcoolului. Nu va avea voie să fie șofer în următorii doi ani, se mai arată în decizia luată de judecători.

Ilie Năstase, condamnat pentru că a condus beat la volan

Verdictul a fost dat de magistrații de la Curtea de Apel București, iar pedeapsa cu suspendare este de 9 luni și 10 zile. Năstase a fost reprezentat în instanță de celebra avocată Eliza Ene-Corbeanu, recunoscută pentru povestirile pe care le scrie în ziarul Evenimentul Zilei. Aceasta l-a apărat pe Năstase spunându-le judecătorilor că trebuie să țină cont de vârsta clientului său, 73 de ani, indiferent de notorietatea sa.

Năstase a spus că regretă faptele și că până la vârsta de 35 de ani nu a consumat deloc alcool, însă nu a reuși să îi impresioneze pe magistrați în niciun fel. Judecătorii au punctat că tenismenul a continuat să conducă deși avea permisul suspendat și că în opinia lor aceasta este o dovadă de sfidare a legii.

Fostul tenismen a regretat faptele. Sursa foto: antena3.ro

Cum l-a apărat avocata pe fostul tenismen

,,Independent de cine este Ilie Năstase, trebuie să se țină cont de vârsta lui, de 73 de ani. (…) Aș vrea să ne raportăm la o persoană de 73 de ani care își recunoaște vinovăția și este conștientă de urmările faptelor sale”, a declarat avocata tenismenului în instanță, scrie g4media.ro.

Avocatul a mai spus că infracțiunea comisă de acesta nu reprezintă un pericol social real și că ar trebui să se țină cont de faptul că inculpatul a recunoscut fapta și este conștient de ceea ce s-a întâmplat. Judecătorii au reamintit că Năstase a reacționat în mod recalcitrant când polițiștii de la Rutieră i-au cerut să sufle în alcooltest, iar momentul acesta a înclinat în favoarea condamnării sale la închisoare cu suspendare și nu la acordarea unei simple amenzi penale.

 

Tags: