ADVERTISEMENT
News

Imagini rare în Delta Dunării. Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în ultimele două zile. Foto

Imagini rare în Delta Dunării. Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în mai multe zone.
Autor: Cerasela Stafie | 26.05.2021 | 20:16
Imagini rare în Delta Dunării. Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în ultimele două zile. Foto
Imagini rare în Delta Dunării. Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în ultimele două zile. Sursa foto: Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunării a anunțat că păsările au fost văzute atât în zona lacului Sarături Murighiol, cât și pe lacul Tuzla.

ADVERTISEMENT

Coloniile de flamingo au fost observate inspectorii ecologi ai colectivul de ornitologie din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării.

Imagini rare în Delta Dunării. Peste 100 de păsări flamingo au fost observate în ultimele două zile. Foto

flamingo roz
flamingo roz
Sursa foto: Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

„Condițiile prielnice, diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei din rezervație atrag specii noi sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării”, a explicat instituția.

Aceasta a precizat că au fost observate două colonii de flamingo roz. Prima dintre ele număra 49 exemplare și se afla în zona strict protejată lac Sarături Murighiol.

ADVERTISEMENT

Alte aproximativ 60 de exemplare au fost văzute pe Lacul Tuzla. În plus, a fost observată și o a treia colonie.

Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a distribuit pe Facebook mai multe imaginii cu un grup de flamingo, observat pe lacul Nuntași. Cu un an în urmă, acesta era secat.

Între timp, lacul a fost umplut, iar păsările au făcut un popas aici, în drumul lor spre Delta Dunării. Nivelul scăzut al apei permite încălzirea mai rapidă a acesteia și favorizează dezvoltarea algelor și crustaceelor.

ADVERTISEMENT

Astfel, păsările, obosite de migrația lungă și aflate în perioada de formare a perechilor, au găsit hrana necesară în acel loc.

Flamingo roz, păsări care trăiesc în colonii formate din sute de exemplare

„Penajul acestor magnifice păsări își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci,” a transmis Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunării.

ADVERTISEMENT

„Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți” a adăugat. Ele zboară mai mult noaptea și sunt înalte, dar foarte ușoare.

„Rugăm curioșii să se țină la distanță, ele nu trebuie speriate, delta încă nu le oferă condiții acestor păsări termofile,” a scris pe Facebook Adrian Bîlbă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!