Sport

Impozit uriaş pe câştigurile de la păcănele şi cazinouri! Lovitură pentru industria jocurilor de noroc

Industria jocurilor de noroc a primit o lovitură grea. A fost scăzut plafonul de câştig de la care se aplică impozitul de 40% la păcănele şi cazinouri.
15.11.2022 | 18:22
Impozit urias pe castigurile de la pacanele si cazinouri Lovitura pentru industria jocurilor de noroc
De la ce sumă va fi impozitat cu 40% câştigul obţinut la păcănele şi cazinouri
ADVERTISEMENT

Industria jocurilor de noroc a primit o lovitură grea după ultimul amendament adoptat în cadrul Comisiei de Buget din Camera Deputaților, care este cameră decizională. Plafonul de câştig de la care se aplică impozitul de 40% a fost scăzut.

De la ce sumă va fi impozitat cu 40% câştigul obţinut la păcănele şi cazinouri

Conform amendamentului adoptat în cadrul Comisiei de Buget din Camera Deputaților, plafonul de câştig a fost scăzut de la 66.750 de lei la 1.000 de lei. Este vorba de câştigurile obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc specifice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine (păcănele) şi lozuri. Câştigurile sub 1.000 de lei sunt considerate neimpozabile.

ADVERTISEMENT

“Impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 1.000 lei, (faţă de 66.750 lei cât este în Ordonanţă), se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. 2 asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se scade suma de 30 lei.

Veniturile obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 1.000 lei, inclusiv realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit”, se arată în modificarea adoptată la articolul 110 din Codul Fiscal.

ADVERTISEMENT

Ce impozit plăteşti pentru suma minimă din plafonul de câştig impozitat

Astfel, pentru un câştig de 1.000 lei, impozitul, conform noului amendament, va fi de 400 de lei, iar în buzunarul câştigătorului vor mai ajunge doar 600 de lei.

Pentru un câştig de 66.749 de lei, care în trecut era considerat neimpozabil, acum, câştigătorul, va plăti un impozit de 26.699 de lei. Astfel, în buzunarul acestuia vor mai ajunge 40.050 de lei.

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor anunţa creşterea impozitului încă din iulie 2022

În iulie 2022, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, Kelemen Hunor anunţa creşterea impozitului pentru veniturile obţinute cu ajutorul jocurilor de noroc.

Sunt şi alte schimbări mici legate de IMM-uri, legate de microîntreprinderi, legate de jocurile de noroc, unde mergem pe o taxare mare.

ADVERTISEMENT

Acolo a fost chiar propunerea noastră şi susţinem – dacă taxezi munca, trebuie să taxezi şi norocul, nu se poate altfel. Dar mai sunt mici modificări… până se realizează acea formă care va fi adoptată în Guvern”, spunea Kelemen Hunor.

ADVERTISEMENT