News

Singurele imagini cu vila spectaculoasă pe care Kelemen Hunor o deține la Cluj. Adevărata poveste a averii liderului UDMR

Kelemen Hunor, președintele UDMR, locuiește într-o vilă impresionantă situată într-o zonă rezidențială, la marginea municipiului Cluj-Napoca.
11.09.2022 | 10:20
Singurele imagini cu vila spectaculoasa pe care Kelemen Hunor o detine la Cluj Adevarata poveste a averii liderului UDMR
Vila lui Kelemen Hunor de la marginea orașului Cluj- Napoca / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Zoltán Egyed Ufó, Atlatszo Erdely / Hepta
ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor, viceprim-ministru și președinte UDMR, are o declarație de avere cel puțin interesantă. Politicianul deține două imobile cu o suprafață identică: 119,85 mp, achiziționate la distanță de 7 ani, ambele în Cluj-Napoca. Tot aici, el mai deține trei terenuri cumpărate între 2010 și 2017, unde apare fie ca unic proprietar, fie alături de soția sau părinții lui.

Kelemen Hunor a cumpărat 2 case și 5 terenuri, în decurs de 7 ani

În realitate, toate imobilele sunt grupate în același complex rezidențial și formează o proprietate pe cât de spectaculoasă, pe atât de discretă. Jurnaliștii clujeni de la publicația de limbă maghiară Atlatszo Erdely au publicat, în premieră, imagini cu superba vilă care-i aparține liderului UDMR și chiar au reușit să refacă istoricul proprietății, din punct de vedere cronologic.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, prima investiție imobiliară a lui Kelemen Hunor s-a realizat în august 2010, atunci când politicianul și părinții lui, Ioan și Magdalena Kelemen, au achiziționat o vilă de aproape 120 mp și un teren de 292 mp într-un cartier nou, la marginea orașului Cluj-Napoca.

În ianuarie 2013, necesitățile imobiliare ale lui Hunor cresc, după căsătoria cu Eva Czezar, așa că cei doi achiziționează trei parcele de teren care totalizează 711 mp, în imediata apropiere a imobilului președintelui UDMR. În declarația de avere, terenul respectiv apare ca agricol, iar Hunor, unic proprietar.

ADVERTISEMENT

Kelemen Hunor spune că banii au venit din economii și dintr-un credit pe 5 ani

”Am plătit 109.015 lei din economiile noastre comune ale familiei pentru terenul de 711 metri pătrați achiziționat în 2013”, a explicat Kelemen Hunor pentru Atlatszo Erdely.

În fine, în mai 2017, pentru familia Kelemen apare o nouă oportunitate. Vecinii din imediata apropiere (casa lipită de cea a ploticianului) decid să se mute din cartier. Liderul UDMR și soția lui fac o ofertă și achiziționează vila acestora, precum și terenul aferent, de 215 mp.

ADVERTISEMENT

Așa se face că vicepremierul României se alege, în final, cu o vilă spațioasă, de 240 mp și cu un teren de peste 1.000 mp.

”Vila de 119 mp și terenul de 215 mp, cumpărate în 2017, au costat 495.000 mp. Din aceștia, 235.000 de lei au provenit din economii personale iar pentru restul de 260.000 de lei am făcut un credit de 5 ani la Banca Transilvania”, a mai specificat Kelemen Hunor.

ADVERTISEMENT
vila kelemen hunor
Așa arată cartierul în care locuiește liderul UDMR / Foto: Egyed Ufó Zoltán / Atlatszo Erdely

La averea familiei a contribuit, însă, și soția politicianului. Ea deține o casă de 200 mp în Cristuru Secuiesc, județul Harghita, pe care și-a construit-o în 2003, an în care a achiziționat 1.500 mp de teren intravilan și 4.000 mp de teren agricol, în aceeași localitate.

Kelemen Hunor și soția lui primesc salariu de la UDMR

De altfel, cea mai recentă declarație de avere a șefului UDMR arată prosperitatea familiei Kelemen. Conform documentului, în 2021, acesta a încasat 157.802 lei ca membru al guvernului și 151.303 lei, salariu de la Uniunea Democrată Maghiară din România.

Și soția lui Hunor, angajată la departamentul de comunicare al UDMR, a câștigat, anul trecut, suma de 91.404 lei.

Veniturile cumulate anuale ale familiei Kelemen s-au ridicat la 400.509 lei, respectiv 33.375 de lei pe lună (aproximativ 6.700 euro). Două treimi din acești bani vin de la UDMR, formațiune condusă de Kelemen Hunor și subvenționată de statul român, prin Departamentul pentru Relații Interetnice cu o sumă anuală de 43 milioane lei.

ADVERTISEMENT