Fotbal intern

În aşteptarea lui Rădoi, U Craiova l-a numit interimar pe Papură: „Pentru perioada imediat următoare”

10.11.2020 | 13:45
In asteptarea lui Radoi U Craiova la numit interimar pe Papura Pentru perioada imediat urmatoare
„Papură nu este perceput ca un antrenor principal!” Ce a auzit Rada despre tehnicianul Craiovei. Exclusiv Sursă Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În așteptarea lui Mirel Rădoi, Universitatea Craiova l-a numite interimar pe Corneliu Papură. În comunicatul emis de club se specifică că acesta va fi tehnician pentru „perioada imediat următoare.”

FANATIK a anunțat în exclusivitate că selecționerul României se află în fruntea listei scurte pentru preluarea Științei. Până când Rădoi își va rezolva situația contractuală cu echipa națională, de trupa din Bănie se va ocupa omul care a mai avut două mandate la Craiova, după ce Cristiano Bergodi și-a anunțat demisia.

ADVERTISEMENT

În ultima sa experiență ca antrenor, „Papi” nu s-a despărțit în cele mai bune condiții de club, aflându-se într-un conflict cu medicul echipei.

Universitatea l-a numit interimar pe Papură, în așteptarea lui Mirel Rădoi! Bergodi şi-a reziliat contractul cu Craiova

Anunțul legat de încetarea situației contractuale cu Bergodi și de faptul că echipa va fi condusă de staff-ul lui Papură a fost făcut pe pagina oficială a clubului din Bănie: „În cursul zilei de ieri, Universitatea Craiova și Cristiano Bergodi au ajuns la un acord privind încetarea raporturilor contractuale. Îi mulțumim și îi urăm mult succes în carieră.

ADVERTISEMENT

În perioada imediat următoare, echipa va fi condusă de Corneliu Papură, ajutat de Dragoș Bon, Gheorghe Ciurea, Florinel Luță, Robert Tufiși, Cornel Blejan și Daniel Ene.”

Comunicat Papură
Comunicatul oficial al Universităţii Craiova

Relațiile dintre Corneliu Papură și acționarul Mihai Rotaru s-au îmbunătățit, astfel că ultimul a decis că fostul fundaș este cel mai potrivit pentru a asigura un intermar până când Mirel Rădoi va ajunge Știința: „Domnul Papură şi-a dat demisia, noi am fost extrem de şocaţi, foarte trişti, foarte supăraţi, nu am luat în calcul această variantă. Din păcate s-a întâmplat. Nu schimbă nimeni antrenorul în plină epidemie şi pe ultimele opt etape, la sfârşitul drumului. Nu ne-a trecut prin cap să-l schimbăm pe Corneliu Papură,” era declarația lui Rotaru în momentul plecării lui Papură de la echipă în luna mai.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Papură a părăsit-o pe Știința înainte de restartul după pauza provocată de pandemie

Corneliu Papură era unul dintre oamenii de încredere ai lui Mihai Rotaru, însă nu a fost foarte apreciat de fanii echipei. Deși este craiovean la origine și este o legendă pentru Știința, acesta a fost criticat în dese rânduri pentru faptul că nu este comunicativ, fiind lipsit de carismă. „Papi” a avut două mandate pe banca tehnică a „alb-albaștrilor”. A pregătit-o pe Universitatea între aprilie și august 2019 și ianuarie-mai 2020, dar a plecat cu scandal.

Papură a avut un conflict deschis cu Claudiu Stamatescu, medicul oltenilor și unul dintre cei mai apreciați din România. De fapt, fostul fundaș a fost în relații încordate cu tot staff-ul medical, format din cel menționat, Ovidiu Blendea, Marius Minae, Cătălin Tudor și Aurică Tufan.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că antrenorul Craiovei ar fi folosit un limbaj agresiv, iar conducerea nu a suportat aceste lucruri. Mihai Rotaru l-a pus pe Papură șă-și ceară scuze, însă acesta a refuzat și s-a ajuns la situația demisiei.


(P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 5,55 este cota pentru “X pauză/2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT