News

În cât timp trebuie să se prezinte Liviu Dragnea la Penitenciar! Ce urmează acum pentru liderul PSD

27.05.2019 | 14:22
In cat timp trebuie sa se prezinte Liviu Dragnea la Penitenciar Ce urmeaza acum pentru liderul PSD

Telenovela Liviu Dragnea la închisoare a avut ultimul episod. Liderul PSD a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. Pentru omul numărul 1 din partidul aflat la guvernare urmează acum câteva ore grele. Acesta are două opțiuni la dispoziție din momentul în care actele pleacă din Instanță și devin executorii. Astfel, Liviu Dragnea trebuie să se prezinte de urgență la cea mai apropiată secție de Poliție. Are la dispoziție două ore pentru a-și face bagajul.

În cât timp trebuie să se prezinte Liviu Dragnea la Penitenciar!

Dacă nu face acest lucru, Liviu Dragnea poate să aștepte să vină Poliția la el acasă pentru a-l ridica. Agenții vor face acest lucru, cel mai târziu în această seară. Pentru Dragnea vor urma 21 de zile în Penitenciar, la carantină, acolo unde se află în acest moment și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. După expirarea celor 3 săptămâni, Dragnea va fi dus în Penitenciarul în care va urma să-și ispășească pedeapsa.

În mod normal, acesta va fi cel mai apropiat de domiciliul liderului PSD. De remarcat că  Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este una definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță. Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, acolo unde i s-a scăzut suma pe care o avea de plătit drept prejudiciu.

În cât timp trebuie să se prezinte Liviu Dragnea la Penitenciar! Dragnea
Liviu Dragnea trebuie să se prezinte de urgență la orice secție de poliție. Sursă foto – facebook

Patru din cinci judecători l-au condamnat pe Dragnea

Patru din cei cinci judecători ai completului au dat verdict clar de condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a motivat posibila nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR urmează să se pronunțe asupra acestui aspect. Trebuie specificat că procurorii au solicitat o pedeapsă mai mare pentru Liviu Dragnea. Și la judecata în fond, aceștia au cerut instanței condamnarea președintelui PSD la 7 ani și 6 luni.

Liviu Dragnea mai are un dosar pe rol, ceea ce ar putea însemna că pedeapsa de 3 ani și 6 luni de zile ar urma să crească dacă liderul PSD este găsit vinovat. Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 15 iulie 2016. Judecata pe fond a început la instanța supremă pe 31 ianuarie 2017 și s-a finalizat pe 15 mai 2018, după 15 termene de judecată.