Fotbal intern

Încă o datorie pe capul lui Dinamo. Suma imensă pe care ar trebui să o achite „câinii”. Exclusiv

17.11.2020 | 16:49
Inca o datorie pe capul lui Dinamo Suma imensa pe care ar trebui sa o achite cainii Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ca și cum situația în care se află momentan nu ar fi de ajuns, șefii de la Dinamo s-au trezit pe cap cu o nouă datorie imensă, pe care ar fi nevoiți să o achite cât mai curând.

Echipa din Șoseaua „Ștefan cel Mare” este în cel mai prost moment din istorie, despre noul patron Pablo Cortacero nimeni nu știe pe unde se află și ce face, el comunică doar prin mesaje pe Facebook, prin care anunță că a trimis bani și că va face o majorare de capital de 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Din cauza problemelor financiare și sportive foarte mari, situația la Dinamo este tensionată, clubul stă pe un butoi de pulbere, antrenorul Cosmin Contra își pregătește plecarea, jucătorii caută și ei o modalitate să scape din „Groapa” în care au fost mințiți să intre, iar singura scăpare pare a fi o nouă intrare în insolvență.

Dinamo s-a trezit cu o nouă datorie. Ar avea de achitat peste 1 milion de euro

În acest context al promisiunilor nerespectate, datoriile la Dinamo devin din ce în ce mai mari. Atât cele recente, făcute de spanioli, dar și cele din mandatul lui Ionuț Negoiță. În afară de cazul Șerban, care a fost până la urmă convins să prelungească contractul și joacă la Dinamo II, o altă datorie este aproape de a deveni scadentă.

ADVERTISEMENT

Este vorba de cazul Dorin Rotariu. Dinamo nu a plătit niciun leu către Timișoara din transferul internaționalului român la Club Brugges KV, care s-a perfectat în ianuarie 2017 în schimbul sumei de 2,2 milioane de euro. De mai mulți ani, Politehnica Timișoara SA, fosta Fotbal Club Timișoara, societate aflată în faliment, se luptă să recupereze banii datorați de Dinamo pentru transferul lui Dorin Rotariu.

Mai exact, în momentul în care Rotariu s-a transferat de la Timișoara la Dinamo, a existat o clauză în contract conform căreia bănățenii păstrează 50% dintr-un eventual transfer al fotbalistului, dar nu mai puțin de 270.000 de euro + TVA.

ADVERTISEMENT

La Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat acest proces și s-a dat sentința definitivă pe 14 octombrie în favoarea Timișoarei.

”Respinge recursul declarat de recurenta-reclamantă SC Dinamo 1948 SA împotriva deciziei civile nr 676/A din 24 octombrie 2018, pronunțate de Curtea de Apel Timișoara – Secția a II-a Civilă, ca nefondat. Obligă recurenta-reclamantă SC Dinamo 1948 SA la plata sumei de 404 lei către intimata pârâtă Politehnica Timișoara SA. Definitivă”, sună verdictul de la ÎCCJ.

ADVERTISEMENT

Dinamo este astfel în pericol de a aduna o nouă datorie scadentă de plătit, dar aceasta o va stabili tot o instanță de judecată.

Tribunalul București va stabili exact suma pe care trebuie să o plătească Dinamo către Timișoara. Există pe rol Dosarul nr. 24097/3/2019, a cărei judecată a fost suspendată în iulie 2020 pentru a se aștepta decizia de la ÎCCJ. Acum acesta poate fi reluat.

  • 2,2 milioane de euro a încasat Dinamo pentru transferul lui Dorin Rotariu la Club Brugges
  • 1,1 milioane de euro înseamnă 50% dintr-un eventual transfer. Dinamo trebuie să plătească minim 270.000 de euro+TVA, dar suma exactă va fi stabilită în instanță
ADVERTISEMENT