News

Incendiu la un zgârie-nori de 42 de etaje din Hong Kong. Clădirea de 800 de milioane de dolari, cuprinsă de flăcări. Video

Un incendiu puternic s-a produs, joi noapte, la un zgârie-nori de 42 de etaje din Hong Kong. Clădirea de 800 de milioane de dolari a fost cuprinsă în întregime de flăcări.
02.03.2023 | 23:57
Incendiu la un zgarienori de 42 de etaje din Hong Kong Cladirea de 800 de milioane de dolari cuprinsa de flacari Video
Un zgârie-nori de 42 de etaje din Hong Kong, în flăcări: ”O imagine apocaliptică”. Sursa foto: Twitter/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost imagini apocaliptice cu câteva minute înainte de miezul nopții, în Hong Kong. Un zgârie-nori de 42 de etaje a fost afectat de un incendiu extrem de puternic. Flăcările s-au extins rapid în întreaga construcție

Un zgârie-nori de 42 de etaje din Hong Kong, în flăcări: ”O imagine apocaliptică”

Potrivit presei internaționale puternicul incendiu a izbucnit la ora locală 23:11 (16:11, ora României), în Tsim Sha Tsui, un cartier comercial şi turistic foarte frecventat din Hong Kong.

ADVERTISEMENT

Clădirea la care s-a produs deflagrația era aflată în construcție. Primele informații nu anunță nicio victimă. Un număr 130 de locuitori din zonă, afectați de fum și miros, au fost mutați la o distanță sigură, până la stingerea incendiului, a declarat poliția locală, citată de BangkokPost.

Într-o primă fază, flăcări uriașe au fost observate în apropierea unei schele, la vârful clădirii. După câteva zeci de minute, incendiul a cuprins întreaga clădire aflată în construcţie şi a coborât către stradă. Sute de persoane se aflau în apropiere.

ADVERTISEMENT

Un turist japonez cazat la o clădire din apropiere a spus că un agent de securitate le-a spus tuturor celor de la etaj să plece după ce o fereastră din unitatea de alături a fost lovită de elemente desprinse din clădirea în flăcări.

Aflat în zonă, un om de afaceri francez a mărturisit că văzut ”o mulțime de resturi căzând” din zgârie nori. ”A fost cu adevărat o scenă apocaliptică… Într-adevăr foarte, foarte înfricoșătoare pentru toată lumea”.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Poliției din Hong Kong au spus că cinci clădiri din zona înconjurătoare au raportat incendii. Din fericire, echipele de pompieri au intervenit prompt și le-au stins rapid, astfel că s-au evitat pagube materiale sau victime.

Clădirea la care a izbucnit incendiul de joi fost prezentată drept o ”bijuterie” a zonei. Cu 42 de etaje, construcția era destinată să găzduiască un hotel şi Mariners’ Club, potrivit site-ului promotorului său imobiliar, Empire Group.

ADVERTISEMENT

Proiectul de reamenajare a acestei clădiri se ridica la circa 800 de milioane de dolari. Șantierul a primit undă verde în 2019 și era de așteptat să fie finalizat în prima jumătate a anului 2023, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: