News

Video. Bloc din Galați, evacuat din cauza unui incendiu. De la ce a pornit focul

Locatarii unui bloc cu patru etaje din municipiul Galați au fost evacuați după ce într-un apartament de la etajul trei a izbucnit un incendiu.
18.02.2023 | 21:38
Video Bloc din Galati evacuat din cauza unui incendiu De la ce a pornit focul
O persoană a fost rănită Foto: Viața Liberă Galați
ADVERTISEMENT

Incendiul ar fi fost provocat de aprinderea gazelor scurse de la o butelie care a fost racordată necorespunzător. O persoană a suferit arsuri pe față și pe mâini, fiind transportată la spital.

Incendiu într-un bloc din Galați

Cincisprezece locatari au fost evacuați din imobilul afectat de incendiul izbucnit într-un apartament de la etajul trei al clădirii cu patru etaje. Incendiul a fost lichidat.

ADVERTISEMENT

”Incendiu la un apartament din municipiul Galaţi, strada Lăcătuşilor, bloc R4. Se deplasează două autospeciale, o autoscară, autospeciala de descarcerare şi echipajul SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi’‘, a informat ISU Galaţi.

”O victimă de 56 de ani, cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare, a fost transportată de o ambulanţă SMURD la spital”, au mai precizat reprezentanții  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați. Victima ar fi chiar proprietarul apartamentului unde s-a produs incendiul.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, cauza incendiului este manevrarea incorectă a unei butelii GPL. Din fericire, pompierii au reușit să stingă incendiul și să scoată butelia înainte de a exploda.

Locatarii evacuați au primit acceptul poliției și pompierilor pentru a reveni în locuințele lor. Reprezentanții autorităților continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incendiului.

ADVERTISEMENT

Locuință în flăcări la Botoșani

Un alt incendiu s-a produs sâmbătă într-o locuință din localitatea Brehueşti, județul Botoșani. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe mâini.

La faţa locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vlădeni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

ADVERTISEMENT

“În timp ce pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, echipajul medical i-a acordat proprietarului primul ajutor la faţa locului. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, au mai precizat reprezentanţii ISU Botoșani.

Intervenția pentru stingerea incendiului a durat mai bine de o oră, iar pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie. Potrivit reprezentanților autorităților, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

ADVERTISEMENT
Tags: