News

Incendiu uriaș în Brașov! Zeci de hectare de pădure au ars. Flăcările înaintează din cauza vântului puternic

14.11.2019 | 08:53
Incendiu urias in Brasov Zeci de hectare de padure au ars Flacarile inainteaza din cauza vantului puternic
ADVERTISEMENT

Incendiu uriaș în Brașov acolo unde focul face ravagii și arde păduri întregi. Patru incendii de vegetație au izbucnit în ultimele două zile. Din păcate, flăcările înaintează cu viteză din cauza vântului puternic. Zeci de hectare au fost, pur și simplu, mistuite. Mai mult de atât, zonele afectate se află la o altitudine mare, ceea ce face ca accesul acolo să fie unul dificil, așa că intervenția pompierilor a fost mult încetinită.

Incendiu uriaș în Brașov!

În localitățile Ohaba și Poiana Mărului este cel mai rău. Acolo militarii au acționat întreaga noapte. Au apărut și câteva imagini din zonă, din vecinătatea localităţii Poiana Mărului, unde o maşină a căzut pradă flăcărilor. Focul nu a putut fi oprit și s-a extins imediat la pădurea de la marginea drumului. Până să ajungă la fața locului echipajele de intervenție, flacăra cuprinsese deja tot dealul. 20 de militari, ajutaţi de pădurari şi de voluntari, au încercat din răsputeri să oprească perdeaua de foc care înainta cu viteză.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul loc în care se întâmplă acest lucru. Scene asemănătoare s-au derulat şi la marginea localităţii Ohaba, unde au ars peste 35 de hectare de vegetaţie uscată. În mod evident, seceta din ultima perioadă, dar și covorul de frunze şi crengi uscate combinate cu un vânt extrem de puternic au alimentat incendiul. Pentru că zona este una abruptă, pompierii au fost nevoiți să care apa cu bidoanele şi au folosit lopeți pentru a stinge focul.

#ISUBrasov #pompierii #SMURDIncendiu de pădure între Șinca Veche și Ohaba Astăzi Detasamentul de pompieri Fagăraș a intervenit cu doua autospeciale pentru stingerea unui incendiu de pădure si litieră la ieșire din localitatea Șinca Veche spre Ohaba. Au mai intervenit pentru stingerea incendiului aproximativ 15 pădurari si un echipaj de la SVSU Sinca Veche. Intervenția a fost dificilă din cauza reliefului abrubt, a lipsei surselor de apă din zonă si a faptului ca nu s-a putut ajunge cu autospecialele la focarele de incendiu. Exista pericol de extindere la alte zone împădurite. După 4 ore de luptă cu flăcarile focarele de incendiu au fost stinse. Au ars aproximativ 2 hectare de litieră.

Gepostet von ISU Brasov am Montag, 28. Oktober 2019

Zeci de hectare de pădure au ars

“Am stins o dată, de vreo două ori aici. S-a ridicat pe coama în sus şi s-a dus cam încolo, spre pădurea mare. Şi încolo s-a stins şi acum se aprinde iar”, a spus un voluntar. În pădurea de la marginea localităţii Ohaba, un versant a fost deja de două ori stins. Vântul a reaprins însă focarele spre disperarea pompierilor. Acum echipele de intervenţie sunt dincolo de coama dealului, acolo unde există o plantaţie cu multă vegetaţie uscată şi unde riscul să se aprindă un incendiu este foarte mare.

ADVERTISEMENT

Între timp, în ajutor a fost chemat şi un elicopter al ministerului de interne, însă și acesta a avut probleme. Din cauza vântului, aparatul de zbor nu a putut să înainteze. Rafale puternice au făcut probleme şi pe Drumul Naţional 1, la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova. Un copac a fost doborât şi mai multe crengi au căzut peste firele de înaltă tenisune. Cablurile, puse la pământ, au aprins vegetaţia uscată, iar traficul în zonă a fost îngreunat până când incendiul a fost stins. Vă reamintim și că staţiunile de pe Valea Prahovei au fost sub cod roşu de vânt puternic. Localnicii şi turiştii din Sinaia, Azuga şi Buşteni au primit mesaje prin RoAlert să nu iasă din case.