Sport

Incredibil! Rugbyștii englezi de la Northampton au deszăpezit aeroportul din Timișoara. Video

18.12.2018 | 16:00
Incredibil Rugbystii englezi de la Northampton au deszapezit aeroportul din Timisoara Video

Rugbyștii echipei engleze Northampton Saints au fost nevoiți să deszăpezească aeroportul din Timișoara pentru a pleca din România. Formația britanică venise în Banat pentru a juca împotriva formației Timişoara Saracens în Grupa 1 a Cupei Challenge.

Partida nu s-a putut disputa, deoarece stadionul Dan Păltinișanu era plin de zăpadă. Deși gazdele au făcut tot posibilul pentru ca terenul să fie practicabil aducând zeci de voluntari şi deţinuţi de la penitenciarul din oraş, femeia arbitru Joy Neville a fost nevoit să anuleze întâlnirea. Organizatorii competiției, European Professional Rugby Club, urmează să decidă ce se va întâmpla cu meciul, dar cel mai probabil englezii vor câștiga la ”masa verde”.

Zeci de voluntari și deținuți din Timișoara au încercat să deszăpezească stadionul Dan Păltinișanu
Zeci de voluntari și deținuți din Timișoara au încercat să deszăpezească stadionul Dan Păltinișanu

Rugbyștii de Northampton au ajutat la deszăpezirea aeroportului din Timișoara

În aceste condiții, rugbyștii echipei Northampton Saints și arbitrul din Irlanda au încercat să se întoarcă acasă, dar s-au lovit de o nouă problemă pe aeroportul din Timișoara. Valul de ninsoare căzut în Banat a afectat și traficul aerian, astfel că jucătorii formației engleze au pus umărul la deszăpezirea aeroportului pentru a se putea întoarce la Londra.

În cele din urmă acest lucru nu a fost posibil și delegația echipei engleze a fost nevoită să rămână o noapte în Timișoara până ce problemele de la aeroport au fost remediate. Incidentul a ajuns și în presa din Marea Britanie, site-ul walesonline.co.uk publicând întreaga aventură a celor de la Northampton Saints.

”O călătorie pe care n-am s-o uit niciodată, în care am stat blocată, afundată în mocirlă… șase ore mai târziu m-am așezat în avion pentru ca mai apoi să fiu rugată să ajut la deszăpezirea pistei ca să încercăm să decolăm. Saints Rugby în acțiune, fără lopeți, dar totuși descurcându-ne cu succes…”, a scris Joy Neville pe contul de Twitter