Fotbal intern

Înțepături pentru Hagi de la omul care a fost nevoit să joace pentru Ungaria. „Gică, de ce nu jucam cu doi decari și când erai tu?”

12.02.2019 | 17:45
Intepaturi pentru Hagi de la omul care a fost nevoit sa joace pentru Ungaria Gica de ce nu jucam cu doi decari si cand erai tu

Omul care a fost nevoit să joace pentru Ungaria a lansat mai multe înțepături la adresa lui Hagi. Vasile Miriuţă i-a luat însă apărarea „Regelui” în conflictul cu Boloni. Pentru actualul antrenor al sibienilor de la Hermannstadt, Hagi reprezintă fotbalistul perfect.

Ladislau Boloni spunea recent despre Gică Hagi că nu a fost fotbalist de top 50 mondial… Tu cum vezi situația?

– Dacă Hagi nu era român… dacă era neamț sau spaniol era considerat în primii cinci la nivel european. A fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii, nici nu se pune problema. Gică a fost printre cei mai mari fotbaliști ai lumii. Eu îl respect pe Boloni, dar Gică Hagi e în primii 20 din lume din toate timpurile!

Mai scapi și tu câte o înjurătură?

– Mai scap, cum să nu? Nu există antrenor care să nu înjure, hai să fim serioși. Mai scapi câte un „Paștele mă-tii”, dar nu cu răutate! Noi, când eram mici, eram înjurați și luați la șuturi în fund. Vai de capul meu câtă bătaie am mâncat la Baia Sprie! De la nea Petre, venise de la București, mamă ce șuturi ne mai dădea. La Baia Mare nu, scăpasem de bătăi. În ziua de azi nu mai poți să bați, normal, dar mai scapi câte o înjurătură, mai cerți.

Înțepături pentru Hagi de la omul care a fost nevoit să joace pentru Ungaria. Gheorghe Hagi in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si FC Viitorul din etapa a XXIII-a a Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, vineri, 8 februarie 2019. © FOTO: George Ilinca / Sport Pictures
Gheorghe Hagi a avut un conflict cu Ladislau boloni, antrenorul belgienilor de la Antwerp

„Gică, de ce nu jucam cu doi decari și când erai tu, aaa?”

Cu toate acestea, Miriuță a avut o replică și pentru Gheorghe Hagi. Fostul mijlocaș a povestit într-un interviu premium pentru FANATIK cum a ajuns să joace pentru naționala Ungariei și a ținut să-l contrazică pe managerul Viitorului.

De ce ai jucat pentru Ungaria?

– Pentru că m-au dorit și mi-am dorit. Era și greu atunci… Erau și Hagi, Panduru, Ioan Timofte și nici ei doi nu prindeau… cu Gică era mai greu.

Cică Hagi vrea acum să joace cu doi-trei decari la Viitorul.

– Păi și atunci de ce nu jucam cu doi decari? De ce nu făceam la fel și atunci, Gică? De ce nu se putea cu doi decari când erai și tu, aaa? (n.r. – râde)

  • 9 partide a bifat Vasile Miriuță pentru echipa națională a Ungariei