Fotbal international

Interviu de excepţie cu Zlatan Ibrahimovic: “Dacă veneam în SUA acum zece ani, eram preşedintele ţării!”

08.11.2018 | 12:20
Interviu de excepţie cu Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic a oferit un interviu de excepţie în numărul din luna decembrie al revistei FourFourTwo. Atacantul suedez a vorbit pe marginea mai multor subiecte şi a oferit câteva răspunsuri de-a dreptul savuroase. “Lumea încă mai are nevoie de Zlatan”, a fost prima declaraţie a fotbalistului de la LA Galaxy, care a fost şi titlul interviului.

Printre altele, Zlatan Ibrahimovic şi-a adus aminte de perioada petrecută în Premier League, când a jucat la Manchester United. Suedezul nu a uitat de faptul că mulţi i-au spus să nu meargă în Anglia, atunci când a primit oferta de la clubul de pe “Old Trafford”. “Am avut o carieră lungă înainte să ajung în Anglia. Jucasem pentru diferite cluburi din mai multe ţări, însă toţi îmi spuneau să nu merg în Anglia. Îmi spuneau că dacă voi da greş în Premier League toţi vor spune că nu am fost un fotbalist prea bun. Toţi erau împotriva mea. Ghici ce? Asta m-a motivat cel mai tare şi mi-a dat adrenalină”, a declarat Zlatan Ibrahimovic pentru FourFourTwo.

Interviu de excepţie cu Zlatan Ibrahimovic: “Pune-mi microfonul de nas”

Startul interviului cu Zlatan Ibrahimovic a fost de-a dreptul savuros. “Unde putem ataşa microfonul?”, a fost întrebarea jurnalistului de la FourFourTwo, care a primit un răspuns la care nu se aştepta: “Pune-mi microfonul de nas. Îşi dai seama că glumeam. Interviul este pentru coperta revistei, nu? Dacă nu, poţi să pleci de unde ai venit”.

Zlatan Ibrahimovic s-a transferat în martie la LA Galaxy şi a comentat în stilul său caracteristic mutarea în MLS. “Le-am dat oamenilor din Los Angeles cel mai frumos cadou: pe mine. În prima zi când am ajuns acolo s-a produs un cutremur. Eram eu, care puneam piciorul în Statele Unite ale Americii. Înaintea debutului meu erau multe semne de întrebare. Toţi se întrebau dacă este bine genunchiul meu, dar am marcat de două ori. MLS a devenit mult mai faimoasă de când am ajuns eu aici. Toţi vor să vadă golurile marcate de mine. Nu ştiu dacă cineva se uita la MLS înainte”, a continuat Zlatan Ibrahimovic.

“Băieţii mei sunt viitorul, nu eu”

După transferul la LA Galaxy, Zlatan Ibrahimovic s-a adaptat rapid la viaţa trepidantă în Los Angeles, unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din Statele Unite ale Americii. “Duc o viaţă bună aici. Toată familia este fericită, iar clubul s-a purtat fantastic cu noi. Ne-au ajutat de fiecare dată când le-am cerut ceva. Nu am de ce să mă plâng. Îmi place să-mi petrec timpul alături de copiii mei. Ei sunt mici mei ninja, stelele mele, totul pentru mine. Orice îşi doresc, eu le ofer. Nu duc o viaţă plină de lux, încerc să fiu simplu. Suntem o familie normală suedeză. Uneori ieşim şi mergem să urmărim un meci de baschet. Încerc să explorez lumea alături de băieţii mei, pentru că ei sunt viitorul, nu eu”.

Automat apare întrebarea dacă există o personalitate pe care ar vrea s-o întâlnească. “Toţi sunt normali pentru mine, oameni obişnuiţi. Nu am de gând să mă întâlnesc cu nimeni. Muhammad Ali ar fi fost singura personalitate pe care aş fi vrut s-o întâlnesc, dar nu se mai poate. A fost o adevărată inspiraţie pentru mine”.

“Doar Zlatan îl poate accidenta pe Zlatan”

În aprilie 2017, Zlatan Ibrahimovic a suferit o accidentare în timpul meciului cu Anderlecht din sferturile de finală din Europa League. Fotbalistul suedez a fost nevoit să stea pe tuşă şapte luni şi şi-a adus aminte de momentul în care s-a accidentat. “Nu am simţit nicio durere. Primul lucru care mi-a trecut prin minte este că doar Zlatan îl poate accidenta pe Zlatan. Nimeni altcineva nu ar fi putut să o facă. A fost prima oară când am suferit o accidentare gravă. Când am revenit nu eram 100% gata. Nu-mi doream să-i dezamăgesc pe suporteri, care deja îl văzuseră pe Zlatan. Din acest motiv am făcut un pas în spate şi am încercat să-i ajut cum pot. Când am primit oferta de la LA Galaxy m-am gândit că am nevoie de un nou început”.

Interviu de excepţie cu Zlatan Ibrahimovic. Suedezul a jucat doi ani la Manchester United
Interviu de excepţie cu Zlatan Ibrahimovic. Suedezul a jucat doi ani la Manchester United

Prezenţa lui Jose Mourinho la Manchester United l-a convins pe Zlatan Ibrahimovic să semneze cu formaţia de pe “Old Trafford”. “Am o relaţie foarte bună cu Jose. Îl înţeleg foarte bine. Ştiu exact de ce are nevoie şi el ştie ce pot eu să fac. Din acest motiv nu au existat complicaţii. Când am venit, toţi au spus că eram în scaun cu rotile. Eu i-am băgat pe toţi în scaun cu rotile. Sunt foarte mândru că am jucat la Manchester United, a fost clubul potrivit. Am câştigat trofee şi am reuşit multe lucruri frumoase până să mă accidentez. Am rămas cu nişte amintiri foarte frumoase. Voi rămâne mereu ataşat de United. Suporterii au fost incredibili. A fost unul dintre cele mai importante momente din cariera mea. Mi-a plăcut să joc în Premier League, dar cred că din punct de vedere al calităţii jocului, lucrurile sunt prea lăudate. Ritmul este alert, aşa că poţi avea probleme chiar dacă eşti printre cei mai buni fotbalişti din lume”, a precizat Zlatan Ibrahimovic.

“Poate ajung preşedintele FIFA”

Chiar dacă are 37 de ani, Zlatan Ibrahimovic nu se gândeşte încă la retragere, dar suedezul a anunţat când are de gând să părăsească fotbalul. “O să mă opresc în ziua când nu o să mai dau reprezentaţii pe teren. Nu o să-mi târăsc numele pe teren. Nu ştiu dacă este posibil ca cineva să fie mai mare ca mine. Nimeni nu va fi ca mine, nici măcar roboţii”.

“Am foarte multe proiecte. Sunt genul de persoană care are nevoie mereu de o nouă provocare în viaţă. Poate o să ajung actor, poate voi conduce un club sau poate ajung preşedintele FIFA ca să mă asigur că toate lucrurile merg aşa cum trebuie. Dacă veneam acum zece ani în SUA, acum eram preşedintele ţării. Mie nu-mi place politica. Am cucerit deja Hollywood-ul şi sigur se vor face multe filme despre viaţa mea”.

Zlatan Ibrahimovic, despre absenţa de la Mondial: “M-am retras acum doi ani”

Zlatan Ibrahimovic a ratat prezenţa alături de echipa naţională a Suediei la Campionatul Mondial din Rusia, iar mulţi dintre fanii lui l-au cerut în lot. Cu toate acestea, atacantul lui LA Galaxy a susţinut că nu avea cum să joace la turneul final din vară. “Acum doi ani m-am retars. A fost drăguţ să văd cum oamenii cereau să fiu selecţionat. Adevărul a fost unul singur. Cei din federaţie m-au sunat şi m-au întrebat dacă pot sau nu să revin la naţională. Le-am răspuns că m-am retras acum doi ani. Nu s-a pus problema nicio secundă să joc la Mondial”, a încheiat atacantul suedez.