Interviu DE SENZAŢIE cu Adebayor: “Am jucat pentru banane şi pentru apă potabilă! Nu joc pentru bani”

Emmanuel Adebayor a oferit un interviu emoţionant pentru englezii de la "Express sport" în care a oferit o mulţime de informaţii surprinzătoare despre el şi cariera sa. Interviul cu Fabrice...
16.05.2014 | 16:07
Interviu DE SENZATIE cu Adebayor Am jucat pentru banane si pentru apa potabila Nu joc pentru bani

Emmanuel Adebayor a oferit un interviu emoţionant pentru englezii de la “Express sport” în care a oferit o mulţime de informaţii surprinzătoare despre el şi cariera sa. Interviul cu Fabrice Muamba, fostul fotbalist al lui Bolton Wanderers, care s-a lăsat după ce a fost la un pas de moarte pe terenul de joc. 

Adebayor a spus că niciodată nu a jucat pentru bani şi că lumea se înşeală dacă crede că el joacă doar să bifeze mai mulţi bani: “Nu e deloc aşa. Spun unii că joc bine doar primele cinci meciuri după ce mă transfer şi pe urmă nu mai joc nimic, dar e gresită ideea. Nu am jucat niciodată pentru bani, niciodată pentru un contract: am avut mereu înţelegeri de 4-5 ani, deci nu m-am dus pentru un sezon, să iau banii şi să plec!” a declarat Adebayor.

Fotbalistul a dat un exemplu prin care să exprime contrariul: “Cînd am plecat de la Manchester City eu mai aveam 4 ani de contract. Şi atunci, tot după bani m-am uitat? Tot după contracte mari?” declară Adebayor care a vorbit şi despre perioadele sale nefaste de la Tottenham: ” Cînd am mers la Tottenham sub formă de împrumut, totul a fost foarte bine cît a fost Harry Redknapp. Am revenit, am semnat, am avut un nou manager pe Andre Villas-Boas alături de care nu au mers lucrurile foarte bine. Şi atunci toată lumea a zis: <<Adebayor a jucat bine pînă a semnat contractul>>”

“Prietene, dacă semnez un contract astăzi în care scrie că valorez un milion de lire, mîine vreau să valorez 2 milioane. Dacă îmi dau 2 milioane, poimîine vreau 10 milioane. Despre asta e fotbalul”

Emmanuel Adebayor a povestit despre copilăria sa din Africa: ” În Africa, cînd eram mai tînăr pentru ce jucam? Ţin minte că jucam pentru banane, pentru apă. Nu joc pentru contract, iubesc jocul. Oamenii spun că asta pentru că sunt geloşi pe cît cîştigăm. Nu mă înţelege greşit, ei muncesc mai mult pentru bani mult mai puţini, dar eu sunt mai norocos”  a spus togolezul.

Fotbalistul a spus că e o problemă că nu are trofee importante în carieră: “Bineînţeles că este o problemă că nu am cîştigat multe trofee. Dar, cînd stau să mă gîndesc, unii jucători care nu prea prind echipa de la Real Madrid şi Barcelona sunt norocoşi pentru că au şansa să aibă multe trofee în palmares, nu are rost să dau nume. Dar nu are rost să mă plîng de noroc” 

Adebayor a vorbit şi despre momentul controversat de la un meci City – Arsenal cînd a marcat un gol pentru “cetăţeni” şi a fugit spre galeria fostei echipe să se bucure în faţa lor: “Am făcut asta pentru că sunt şi eu om. Pentru că am plecat de la Arsenal şi fanii lor au spus: <<Adebayor e terminat, nu mai poate juca fotbal>> Am ajuns mai devreme la acel meci şi i-am auzit cîntînd şi înjurîndu-mi părinţii. Spuneau că tata spală elefanţi” 

emmanuel_adebayor_1485192c

“Prietenii mei sunt fanii lui Tottenham. Fanii lui Arsenal nu mă interesează la fel ca şi clubul. Dar îi sunt recunoscător lui Thierry Henry de la care am învăţat foarte multe, în primul rînd cum să fiu un profesionist şi un punctual”  a completat atacantul lui Tottenham.

Alte declaraţii picante ale lui Adebayor:

Despre Mourinho: “E cel mai bun antrenor cu care am lucrat. Are un talent să comunice cu jucătorii”

Despre Mancini: ” Mancini mi-a spus că rata mea de gol e mică şi că-l vrea pe Balotelli la City. I-am spus să mă caute pe Google, credeam că vorbeşte despre un alt Adebayor”

Cel mai frumos gol: “cel mai frumos gol pe care l-am marcat a fost pentru Arsenal în faţa lui Tottenham, îmi pare rău să spun asta, dar aşa e”

Emmanuel Adebayor este atacantul celor de la Tottenham şi a avut o evoluţie foarte bună în acest sezon sub conducerea lui Tim Sherwood. Togolezul a declarat în repetate rînduri că ar vrea ca antrenorul să continue pe banca lui Tottenham.

adeeeeee