Fotbal intern

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „Hagi mi-a schimbat cariera. Are ochi, se pricepe, joacă și predă fotbal!”

19.09.2018 | 19:06
Interviu exclusiv cu George Tucudean Hagi mia schimbat cariera Are ochi se pricepe joaca si preda fotbal
George Țucudean mărturisește în interviul pentru FANATIK cum i-a schimbat Hagi cariera și cum a ajuns în acest moment atacantul numărul unu al României

FANATIK.RO a realizat la Cluj, după meciul CFR – FCSB 1-1, un interviu exclusiv cu George Țucudean, atacantul numărul unu al României în acest moment. Pe parcursul a 50 de minute, vârful CFR-ului a fost degajat, relaxat, dar „bătăios”. Și-a apărat colegii, nu a ezitat să arunce săgeți spre proprii șefi, nu l-a menajat pe Gigi Becali, a discutat despre Dinamo, despre echipa națională, despre momentele importante ale carierei.

Iar aici, un rol decisiv l-a avut Gică Hagi. Pentru cei care judecă fără să știe sau mânați de frustrări, Țucudean ne spune „dinăuntru” cine e și ce face Hagi. George Țucudean vorbește despre tot. Cu degajarea omului pentru care fotbalul chiar este plăcere non-stop. Un interviu special cu un altfel de jucător.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „M-am supărat și i-am zis lui Mircea Sandu că vreau la Hagi”

George, ce mănânci tu în ultimul timp de joci așa bine? S-a schimbat ceva esențial în programul tău?

– Păi, nimic special. Cum am spus, de când am fost la Hagi, s-au schimbat multe, dar mintea s-a schimbat cel mai bine… De mâncat toți mâncăm bine, de alergat, toți alergăm. Important e să știi cum să alergi și unde să alergi.

Ce rotițe ți-a învârtit Hagi de zici că s-a schimbat ceva în cariera ta?

– Înainte să semnez cu Viitorul știam că joacă foarte mult pe vârf, știam că marchează foarte multe goluri. Dar nu m-am gândit că o să semnez cu Viitorul. De fapt, după ce am reziliat cu Pandurii, am avut un proces cu ei și am plecat, pentru că nu mai rezistam acolo. Aveam o propunere din Italia, de la Vicenza, trebuia să semnez acolo și când am ajuns la ei să semnez, contractul era anapoda, altceva față de ce discutasem. M-am supărat, am plecat acasă și atunci l-am sunat pe Mircea Sandu și i-am spus că aș vrea să merg la Hagi la Viitorul. Știam că au probleme cu vârful lor de atunci, Alex Nimely, că nu a primit viza. Am zis că ar  fi o oportunitate excelentă. Eram și pregătit fizic, pentru că mă antrenasem cu UTA și când ei au plecat în cantonament, am făcut pregătire de unul singur. Și Mircea Sandu mi-a zis că ar fi bine să mă duc acolo. Am ascultat de mine, pentru că până atunci ascultam de unul, de altul, că facem, că dregem. Promisiuni d-astea…

Interviu exclusiv cu George Țucudean. Ce s-a întâmplat când Hagi l-a scos din lot

A fost prima oară când ai ales tu, sută la sută?

– M-am gândit exclusiv la cariera mea, ce m-ar ajuta pe mine ca fotbalist, lăsând banii la o parte, lăsând la o parte dacă e o echipă bună, dacă are trofee, dacă ai acolo altă deschidere. M-am gândit că oriunde mă duc, renunț la totul un an și vedem ce se întâmplă.

George Țucudean mărturisește în interviul exclusiv acordat FANATIK la Cluj că decizia de a merge la Viitorul a fost prima pe care a luat-o el sută la sută
George Țucudean mărturisește în interviul exclusiv acordat FANATIK la Cluj că decizia de a merge la Viitorul a fost cea care i-a schimbat cariera

Ai avut cu Hagi și o ceartă… Te-a scos din lot…

– A fost o încărcătură foarte mare asupra echipei. Nu erau rezultatele așteptate. A fost o presiune foarte mare și părerea mea e că trebuia să se producă un declic la echipă. După aia am câștigat șase meciuri la rând.

S-a vehiculat că Hagi ți-a vorbit urât, că te-a înjurat…

– S-a scris că m-am bătut cu antrenorul secund. Eu nu m-am bătut în viața mea. Nici nu știu să mă bat! (n.r. – râde) Poate de frică… Dar nu, nu am avut niciodată un conflict cu nimeni.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „La Viitorul toate antrenamentele le făceam atacând, nu apărându-ne”

Ce are Hagi în plus? Toată lumea care trece pe la Academie vorbește la superlativ de ce este acolo…

– Când mergi să lucrezi cu cel care a fost cel mai mare fotbalist român, trebuie să asculți de el. Are ochi, se pricepe. El joacă fotbal. Efectiv predă fotbal. Și la alte echipe studiam adversarul, dom’le joacă așa, joacă așa. Dar la Hagi tot timpul, când făceam analizele, ne uitam cum trebuie să facem noi să nu ne mai blocheze. Subiectul principal era jocul echipei. Toate antrenamentele le făceam cu noi atacând, nu apărându-ne. Ritmul de antrenament este foarte ridicat față de unde am mai fost. Și afară este la fel, dar în România cel mai mare ritm era la Hagi. Primele două săptămâni țin minte că puteam să fac de patru, cinci ori atacuri și apărări fără să obosesc.

Citește și…

  1. Neluțu Varga, decizie incredibilă la adresa jucătorilor. Ce se întâmplă cu Conceicao
  2. La 16 ani de la moartea lui Cristi Neamțu, Șuleap rupe tăcerea pentru FANATIK
  3. Ovidiu Hoban nu mai are voie în vestiar
  4. Revoluția lui Becali la FCSB. Pe cine vrea în locul lui Dică și Meme
  5. Ofertă incredibilă pentru Alex Ioniță. Salariu fabulos

Iar tinerii vin non-stop din spate…

– Da, da. Joacă foarte mulți tineri și e normal la tineri să aibă fluctuații de formă, nu pot juca non stop bine. Dar încrederea pe care o primesc acolo este extraordinară. De aia jucătorii tineri de la Academie sau cei care ajung acolo pe parcursul carierei să și-o relanseze, cum am făcut eu, primesc o încredere extraordinară. Hagi mi-a relansat cariera, mi-a schimbat-o. Iar apropo de ce se întâmplă la Viitorul, așa ar trebui să fie normal, cum e afară, să te gândești la fotbal, până la 27-28 de ani, când probabil te mai gândești să faci ceva cu banii pe care îi câștigi.

Interviu exclusiv cu George Țucudean. Povestea golului care a dus titlul la Ovidiu

Ce ai simțit când ai dat golul din meciul FCSB – Viitorul 1-1, pentru că, practic, a fost golul de titlu?

– Steliștii au jucat acasă, au avut foarte multe ocazii, a fost asalt. Au avut bară, au driblat portarul, am scos de pe linia porții, a fost un meci cu foarte multe ocazii. Am fost rezervă și așteptam să intru să dau gol. Pentru că știam că dacă facem egal, îi băgăm pe Dinamo în luptă și ei jucau etapa viitoare cu Steaua. Noi am bătut pe Astra iar apoi Dinamo a bătut pe Steaua. Și după aia am depins numai de noi, cu Craiova și CFR. Meciul ăla cu Steaua a fost o nebunie totală. După ce am dat gol, Rîmni (n.r. – portarul Victor Rîmniceanu) a scos un șut… Țin minte că a venit pe jos o centrare, Râmniceanu a rămas pe colțul scurt, Alibec a trimis acolo, Râmni a scos-o și de atunci am zis că nu mai pierdem. Plus faza cu Bălașa, când a tras peste poartă în minutul 93, accidentarea lui Hodo (n.r. – Robert Hodorogea)…

Hodorogea s-a accidentat la golul tău, când a venit „sanie” să te felicite…

– Da, el e fundaș, nu știe să se bucure la goluri, să își dea drumul pe genunchi (n.r. – râde)

Ai avut vreun resentiment pentru perioada petrecută la Steaua?

– Nu. Până la urmă dacă era să câștige Steaua, pierdeam eu titlul. Așa că, de ce să nu câștig eu?

Interviu exclusiv cu George Țucudean. „La Dinamo, de câțiva ani se tot rupe pisica în două”

Tot CFR și FCSB se bat la titlu?

– Aceleași echipe ca și anul trecut. Sunt convins că și Craiova își va reveni, Viitorul e deja acolo.

George Țucudean mărturisește în interviul pentru FANATIK cum i-a schimbat Hagi cariera și cum a ajuns în acest moment atacantul numărul unu al României
George Țucudean mărturisește în interviul pentru FANATIK cum a ajuns în acest moment atacantul numărul unu al României

De Dinamo nu spui nimic…

– Dinamo… E aceeași situație de câțiva ani. Acolo tot timpul se face reconstrucție. Tot timpul se rupe pisica în două, se întâmplă ceva. Am înțeles acum că nu sunt bani pentru transferuri, tot timpul vin jucători liberi de contract, deși au vândut foarte bine.

Au vândut foarte mult. Foarte bine, mai puțin. Au dat jucători pe câteva sute de mii de euro…

– Roti (n.r. – Dorin Rotariu) a plecat pe bani buni. Mevlja, la fel. Rotariu și Mevlja au fost cele mai bune transferuri. Iar eu am plecat înainte să vină domnul Negoiță. Eu am fost cred ultimul transfer din „era Badea”.

Cât te-a ajutat în carieră liga a doua engleză, Championship-ul?

– Acolo jocul este foarte liber. Poți să te tragi cu fundașul, poți să te împingi. Aici nu este așa. Aici dacă atingi fundașul și cade, imediat se dă fault. Și acolo se joacă și pe contre, nu se ține așa mult de tactică. Te împinge lumea de la spate. Mai ales când recuperezi mingea și încep toți să te susțină. E și în primele campionate din Europa, și ca valoare de piață. Știu că dau și foarte mulți la naționale. Șeptarul Islandei, Gudmundsson, era coleg cu mine la Charlton și acum e la Burnley. Gunnarsson, căpitanul Islandei, era la Cardiff. Sunt jucători foarte buni. Și ca transferuri țin minte că cei de la Cardiff au dat în sezonul acela pe un jucător din prima ligă din Franța 7-8 milioane de euro. Chiar dacă e liga a doua sunt niște sume… Wow! Și pot să se bazeze pe abonamente vândute.

Chiar vorbeam cu Panti (n.r. – Costel Pantilimon), el e acum la Nottingham Forest. Am jucat și eu pe acel stadion. Doamne, ce frumos! Ce atmosferă frumoasă, cânta tot stadionul, foarte, foarte frumos. Fulham, iarăși. Țin minte că ne-am schimbat într-un vestiar în afara stadionului. UTA avea tot așa vestiarul într-o casă. Și la Fulham ne-am schimbat în acea casă, nu știu dacă ținea de stadion și când am ieșit la încâlzire erau vreo 4-5000 de oameni. Ploua și mi-am zis că ăștia nu vin la meci. Când m-am întors din vestiar, deja se făcuse soare, 30 de grade, că acolo e vremea și mai capricioasă și era stadionul plin ochi de oameni. Am întrebat unde au fost oamenii și mi-au spus că au baruri pe malul Tamisei. Au berea Fuller’s și stau la bere până să înceapă meciul și după aia toți se duc la meci. Fotbalul în Anglia e o religie.

URMEAZĂ! Alte două episoade ale interviului realizat de FANATIK.RO la Cluj cu George Țucudean:

  • de ce a plecat de la FCSB
  • cine este de fapt Neluțu Varga, omul care dă banii și conduce CFR Cluj
  • de ce l-a refuzat pe Dan Petrescu
  • cum se simte când patronul face primul 11
  • de ce a plecat Edi Iordănescu de la CFR Cluj.