News

Intră Bucureștiul în carantină? Ludovic Orban: ”Din punctul meu de vedere, astăzi nu se impune carantinarea”

22.03.2021 | 17:02
Intra Bucurestiul in carantina Ludovic Orban Din punctul meu de vedere astazi nu se impune carantinarea
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu anunță ședințe importante care privesc și posibilitatea carantinării Bucureștiului. ”Decizia o vom luat după ce vom asculta toate opiniile.” Șeful premierului pe linie de partid, Ludovic Orban, e convins că un lockdown în Capitală nu se impune în acest moment.


UPDATE, ora 17:02 / Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că în prezent nu se impune instituirea carantinei în București, iar o astfel de măsură trebuie să țină cont de mai mulți factori.

ADVERTISEMENT

”Din punctul meu de vedere, astăzi nu. Dar nu îmi dau cu părerea. E o anumită dinamică, sunt niște date pe care nu le am la dispoziție integral.

Asta e o decizie care se face pe baza unei analize obiective și pe analizarea nu numai statică a indicatorilor, ci și a riscurilor posibile, a unor chestiuni care să nu țină strict de rata de infectare”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă se impune carantinarea Capitalei.

ADVERTISEMENT

Orban mai spune că secretul păstrării unui număr mic de restricții este respectarea măsurilor de protecție. În același timp, liderul liberal este de acord cu sancționarea unităților care încalcă legea.

”Spun ceea ce am spus de un an de zile: cu cât mai mulți români respectă măsurile cu atât sunt mai puține restricții.

ADVERTISEMENT

Am fost atenți permanent la apărarea sănătății oamenilor, cu respectarea economiei. Noi n-am avut decât un mic lockdown. După trecerea din starea de urgență în starea de alertă au fost câteva restricții în plus.

Personal susțin această măsură de sancționare a unităților care încalcă legea”, a mai declarat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 10:32 / Cîțu a precizat luni, 22 martie, că va avea mai multe discuții privind situația epidemiologică din România. ”Am vrut să lăsăm economia deschisă pentru ca doar așa putem plăti costurile pandemiei”, a transmis prim ministrul.

„Am decis ca astăzi, la ora 13.00, să am o întâlnire cu primarul general și cu primarii de sectoare să discutăm situația din București. La ora 16.00, o să am o discuție cu toți prefecții, iar mâine o să am discuții cu Asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor din România. Este momentul ca soluțiile să vină de la autorităților locale”, a explicat premierul.

Florin Cîțu: ”Acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege”

PIB ul României Cîțu
Sursa foto: hepta.ro

Prim ministrul a vorbit și despre protestele care au avut loc în București și în țară.

”Nu am o problemă cu protestele. Sunt liberal și protestele sunt ok. Sunt oameni care mă înjură și vor să protesteze. Foarte bine! Dar să o facă respectând legea. Să poarte mască! E tot ceea ce le cer”, a spus Cițu.

”Suntem într-o situație mult mai bună ca anul trecut”

Referitor la carantinarea Capitalei și a altor localități, premierul a precizat că ascultă părerile specialiștilor, iar deciziile se vor lua după ce vor fi ”ascultate toate opiniile”.  Azi la ora 13.00, Cițu va avea o întâlnire cu primarul general al Bucureștiului și cu primarii de sectoare. Ulterior, la ora 16.00 va avea o ședință cu toți prefecții.

”Suntem într-o situație mult mai bună ca anul trecut. 80% din medici sunt vaccinați, au fost vaccinate persoanele vulnerabile. Nu mai avem riscuri de focare în spitale sau la centrele de bătrâni.”, a precizat Florin Cițu.

Premierul nu a vrut să comenteze dacă anumite evenimente sau concerte vor fi anulate la vară.

”Trebuie să păstrăm regulile. Sunt printre cele mai mici din Europa. Dacă nu rezolvăm situația de acum nu putem vorbi despre nimic de la vară”, a explicat premieru.

ADVERTISEMENT