News

Iohannis, premiat pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european. Cine va acorda premiul

Klaus Iohannis recunoscut pentru cum a condus România în ultimii ani. Președintele va primi o distincție la Washington
02.05.2024 | 13:57
Iohannis premiat pentru conducerea exemplara a Romaniei si pentru rolul sau de lider transatlantic si european Cine va acorda premiul
Klaus Iohannis va primi o distincție pentru cât de bine a condus România, dar și pentru pentru rolul său de lider transatlantic. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Consiliul Atlantic va acorda Președintelui Klaus Iohannis Premiul pentru Conducere Internațională Excepțională, în recunoașterea rolului său de lider atât în cadrul României, cât și în plan transatlantic și european.

Klaus Iohannis premiat pentru cât de bine a condus România

Ceremonia de acordare a premiilor, denumite uneori “Oscarurile de la Washington” de către mass-media, va avea loc pe 8 mai, în capitala SUA, Washington, DC. Alături de Președintele Iohannis, vor fi premiați și alți distinși, inclusiv un oficial al guvernului SUA, comandantul suprem al NATO în Europa și o actriță renumită, laureată cu premiul Oscar.

ADVERTISEMENT

Consiliul Atlantic a dezvăluit lista destinatarilor Premiilor pentru Conducere Distinsă ale lor pentru anul 2024, botezate popular “Oscarurile de la Washington”. Printre cei onorați se numără un lider de stat european, un oficial al administrației SUA, comandantul suprem aliat al NATO în Europa și o actriță distinsă cu premiul Oscar. Aceștia vor fi celebrați printr-un dineu festiv pe 8 mai, în Washington, DC, conform anunțului făcut de instituție.

„În fiecare an, Distinguished Leadership Awards reuneşte o audienţă internaţională la nivel înalt, formată din peste şase sute de lideri politici, de afaceri, militari, artistici şi ai societăţii civile, pentru a sărbători persoanele – inclusiv lideri politici, directori de afaceri, cadre militare şi campioni artistici şi umanitari – care reprezintă cel mai bine pilonii relaţiei globale.

ADVERTISEMENT

În acest an, Consiliul Atlantic îl va onora pe preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, cu Premiul pentru conducere internaţională remarcabilă, pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european”, precizează instituţia într-un comunicat.

Consiliul Atlantic va acorda premiul

Stephen J. Hadley, președintele Consiliului Consultativ Internațional al Consiliului Atlantic și fost consilier pentru securitate națională al SUA, va fi cel care va înmâna premiul Președintelui Iohannis în cadrul ceremoniei.

ADVERTISEMENT

În plus, alți distinși care vor primi premii includ Secretarul Comerțului din SUA, Gina Raimondo, Comandantul Suprem Aliat în Europa (SACEUR), Comandantul Comandamentului European al SUA, Generalul Christopher G. Cavoli, și actrița și producătoarea malaeziană de origine chineză, Michelle Yeoh, câștigătoare a premiului Oscar și ambasadoare a bunăvoinței pentru Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, precum și membră a Comitetului Olimpic Internațional.

„Laureaţii Premiilor pentru Conducere Remarcabilă 2024 sunt reprezentanţi remarcabili şi remarcabil de diverşi lideri globali care, prin angajamentul şi contribuţiile lor de o viaţă, au contribuit la o lume mai bună”, a declarat Frederick Kempe, preşedinte şi CEO al Consiliului Atlantic.

ADVERTISEMENT

În rândul laureaților din trecut se numără și președinți americani precum George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush, și fostul vicepreședinte Joe Biden; președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen; directorii generali actuali și foști ai Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva și Christine Lagarde; directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului, Ngozi Okonjo-Iweala; Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg; și artiști celebri precum Dua Lipa, Lionel Richie, Bono, Gloria Estefan și Renée Fleming, se menționează în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală...
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa...
Raisa Maria a fost găsită moartă, la 100 de metri de casă. Fetiţa de nici 3 anișori dispăruse ieri la Breasta, în Dolj
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
Nivel RECORD la PENSIILE din PILONUL 2. Cum SE RETRAG BANII
Nivel RECORD la PENSIILE din PILONUL 2. Cum SE RETRAG BANII
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Ce tarif are Irina Loghin la evenimente. Cere mai puțin ca mulți artiști
Ce tarif are Irina Loghin la evenimente. Cere mai puțin ca mulți artiști
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”