News

Ion Iliescu, transportat de urgență la spital! Ce probleme de sănătate are fostul președinte al României

01.04.2019 | 16:37
Ion Iliescu, transportat de urgență la spital! Ce probleme de sănătate are fostul președinte al României

Fostul președinte Ion Iliescu va fi operat pe inimă la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, informează DC News și România TV. Potrivit surselor citate, în această după-amiază au loc pregătirile pentru operație. Diagnosticul ar fi pericardită hemoragică.

Ion Iliescu are deja 6 stenturi

Problemele cardiace ale fostului șef al statului, în vârstă de 89 de ani, nu sunt noi. În 2005, a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, fiindu-i montat nu mai puțin de cinci stenturi. În 2007, i s-a adăugat și al șaselea stent.  Acum 7 ani, Ion Iliescu a fost operat pentru polipi la colon.

Pe de altă parte, astăzi a fost externat de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” fostul premier Mihai Tudose, care a suferit un infarct marțea trecută, în timp ce se afla la ziua fostului ministru al Sănătății, Nicolea Bănicioiu.

Ion Iliescu are probleme de sănătate.
Ion Iliescu are probleme de sănătate.

Mihai Tudose se simte bine după infarct

Externat astăzi, fostul premier Mihai Tudose a rămas optimist pe toată durata spitalizării. „Acum mă simt bine, medicii spun că este bine, chiar foarte bine. Recuperarea merge bine, nesperat de bine. Dumnezeu a vrut să mai am o șansă. Am avut noroc cu familia de la Pro România, cu colegii, care au sărit toți imediat și cu Nicu Bănicioiu, care și-a dat seama că am un infarct. Noua echipă politică mi-a salvat viața, poate vom salva și România. Totul a mers ca pe roate, pentru că în ceea ce privește oamenii cu infarct, la urgențe în fiecare zi se schimbă spitalul care primește pacienții”, a spus fostul premier.

„Pe mine salvarea m-a adus la Fundeni și aici am dat peste niște medici extraordinari, care m-au tratat exemplar, oameni care mi-au salvat viața.Am făcut și eu o încercare, am zis că mă reîncarnez în ceva mai mic și mai drăguț, dar nu, tot în corpul ăsta am nimerit!”, a glumit Mihai Tudose.