Sporturi

Ion Țiriac, reacție dură la adresa BNR: “Este cel mai mare furt din epoca modernă”

13.06.2019 | 11:41
Ion Tiriac reactie dura la adresa BNR Este cel mai mare furt din epoca moderna

Situația Arenelor BNR este una dramatică. De 3 ani nu se mai poate juca tenis pe Arena Centrală pentru că nu există certificat ISU, iar terenul central al turneului WTA Bucharest 2019 va fi construit tot din schele, ca și în precedentele sezoane. România a pierdut în 2016 și turneul ATP și este la un pas să îl piardă și pe cel de fete. Ion Țiriac a lansat un atac virulent la adresa Băncii Naționale Române, cea care are în posesie baza sportivă.

Ion Țiriac, reacție dură la adresa BNR: “Este cel mai mare furt din epoca modernă”

Țiriac a declarat că BNR a obținut fără drept Arenele imediat după Revoluție: “S-au cheltuit câteva sute de mii de euro cu acest proces. Este cel mai mare furt care s-a făcut în epoca modernă, în acești 30 de ani. Cu 200.000 de dolari s-au cumpărat 17 hectare în mijlocul Bucureștiului. Dar vânzătorul nu a fost de bună-credință și hectarele nu erau ale lui! Baza nu era a Ministerului Tineretului și Sportului, ci era a statului român!

Ministerul era doar administrator. Hotărâre de Guvern pentru vânzare nu a fost niciodată. Dar de ce mă interesează pe mine, la vârsta mea, ce se întâmplă cu baza asta? Mă interesează pentru că a fost leagănul tenisului românesc dintotdeauna.

Dacă Ceaușescu a făcut baza aia în 7 zile, bineînțeles cu niște tribune rudimentare de 6.000 de locuri, și BNR putea să facă baza ca un bibelou în acești 30 de ani în care nu a plătit chirie”, a spus miliardarul român, pentru Gsp.

"Domnul Isărescu ne-a dat în judecată. Pe mine, pe domnul Ţiriac şi pe domnişoara Halep. Pentru un milion de euro
“Domnul Isărescu ne-a dat în judecată. Pe mine, pe domnul Ţiriac şi pe domnişoara Halep. Pentru un milion de euro

“Domnul Isărescu ne-a dat în judecată. Pe mine, pe domnul Ţiriac şi pe domnişoara Halep. Pentru un milion de euro”

La începutul lunii februarie, Simona Halep, Ion Țiriac și Ilie Năstase au pierdut procesul pe care l-au intentat Băncii Naționale. Tribunalul Bucureşti a găsit cererea acestora ca fiind “lipsită de interes”. Apoi, BNR i-a dat în judecată pe Năstase, Țiriac și Halep și cere despăgubiri de 1 milion de euro: “Domnul Isărescu ne-a dat în judecată. Pe mine, pe domnul Ţiriac şi pe domnişoara Halep. Pentru un milion de euro. Cei care am iniţiat treaba asta cu scrisoarea.

Domnul judecător i-a pus o singură întrebare: ‘Al cui este terenul? E al dumneavoastra?’ Şi-a spus ‘Nu, e al statului’. Păi atunci, domnul, cum să vă dăm noi un milion de euro? Înţelegeţi? E o răutate… Nu e numai la tenis, e şi la fotbal, că şi stadionul ăla e în paragină!”, a spus Năstase.

FOTO: Anastasija Sevastova, câștigătoare WTA Bucharest
FOTO: Anastasija Sevastova, câștigătoare WTA Bucharest

Din anul 2016 nu se mai poate folosi Terenul Central de la Arenele BNR. Competițiile organizate în baza sportivă au loc pe terenurile secundare, iar terenul central este unul improvizat din schele.

  • 2016 este anul în care turneul ATP de la București și-a desfășurat ultima ediție
  • 250.000 de euro este fondul de premii la WTA Bucharest 2019