Sport

Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid după 12 ani. Anunțul oficial a fost făcut

Miliardarul român Ion Țiriac a vândut licența de organizare a turneului de la Madrid pe care o deținea din 2009. Noul proprietar al licenței este compania IMG care organizează, între altele, și Miami Open.
06.12.2021 | 15:34
Ion Tiriac a vandut turneul de la Madrid dupa 12 ani Anuntul oficial a fost facut
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a manageriat turneul Mutua Open de la Madrid din 2009 încoace. Zeci de milioane de euro au fost veniturile anuale ale miliardarului român generate de acest eveniment.

Însă, pe lângă sumele fabuloase, fostul tenisman s-a ales și cu nenumărate neînțelegeri cu autoritățile locale din capitala Spaniei, fapt ce l-a determinat să ia în calcul vânzarea turneului.

ADVERTISEMENT

Noul proprietar este lider mondial în organizarea de evenimente

Ion Țiriac este mai bogat cu multe zeci de milioane de euro după finalizarea tranzacției la capătul căreia a vândut licența de organizare a turneului de la Madrid.

Deși suma nu a fost făcută publică, este de notorietate faptul că miliardarul român nu face afaceri păguboase, ceea ce poate însemna venituri de peste 100 de milioane de euro din acesta tranzacție.

ADVERTISEMENT

”IMG, o companie Endeavour și lider global în sport, evenimente, media și modă, a anunțat astăzi că a încheiat un acord definitiv cu Super Slam Ltd și afiliații săi pentru a achiziționa turneul de tenis Mutua Madrid Open și turneul de golf Acciona Open de España.

Tranzacția este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului 2022, după ce va primi aprobarea ATP și WTA”, se arată într-un comunicat dat publicității de madrid-open.com.

ADVERTISEMENT

”În Spania și în special în Madrid există trei evenimente – Real Madrid – Barcelona, Barcelona – Real Madrid și cu tot respectul pentru echipa de baschet a lui Real Madrid sau cea de handbal de la Barcelona, există turneul de la Madrid”, a completat omul de afaceri român.

Simona Halep a câștigat de două ori turneul de la Madrid

De-a lungul anilor turneul de tenis de la Madrid, patronat de Ion Țiriac, și-a câștigat respectul cuvenit între evenimentele sportive de Top ale lumii.

ADVERTISEMENT

Turneul a contat atât în circuitul mondial masculin, cât și în cel feminin, iar Simona Halep se numără printre câștigătoarele acestui eveniment.

Mai mult, fostul lider din clasamentul mondial feminin, Simona Halep, s-a numărat constant printre vedetele participante la turneu și a triumfat de două ori, în  2016 și 2017.

Toate marile staruri ale tenisului mondial din ultimii 15 ani și-au trecut numele pe lista câștigătorilor prestigiosului eveniment organizat de Ion Țiriac.

La masculin îi amintim pe Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, sau Andy Murray, în vreme ce întrecerea feminină a fost câștigată, între altele, de Serena Williams, Maria Șarapova, Petra Kvitova, sau Kiki Bertens.

ADVERTISEMENT
Tags: