Fotbal intern

Ionel Gane anunță obiectivul lui Dinamo pentru finalul sezonului: „Asta e ce ne dorim”

19.02.2021 | 12:20
Ionel Gane anunta obiectivul lui Dinamo pentru finalul sezonului Asta e ce ne dorim
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo, Ionel Gane, a anunțat că Dinamo își propune să câștige Cupa României. „Câinii” vor juca în sferturile competiției cu Dunărea Călărași, în deplasare. 

Play-off-ul Ligii 1 pare să nu mai prezinte interes pentru alb-roșii, care sunt resemnați cu gândul că distanța ce trebuie recuperată față de locul 6 este mult prea mare pentru numărul de etape care au rămas de disputat.

ADVERTISEMENT

Drumul către câștigarea Cupei României este mult mai scurt și implică doar încă patru meciuri de disputat. Dintre acestea, doar două trebuie neapărat câștigate.

Ionel Gane anunță că Dinamo vrea Cupa României: „Trebuie să avem încredere”

În vârstă de 49 de ani, Ionel Gane a ajuns să fie principal la Dinamo și omul în care suporterii își pun speranțele că va putea gestiona eficient cea mai instabilă și dificilă situație din istoria clubului. Fostul secund al lui Cosmin Contra a explicat ce își dorește pentru finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Gane vrea ca echipa sa să se concentreze pe câștigarea Cupei României, reușită pe care o consideră un impuls excelent și pentru o viitoare stabilitate administrativă a clubului. Antrenorul a mărturisit și că visează la revenirea lui Dinamo în cupele europene, însă este de părere că totul depinde de ce se întâmplă în birouri.

„Ne-am propus să cucerim Cupa României şi pentru asta trebuie să jucăm cu şi mai multă încredere. Apoi, mi-aş dori o stabilitate a clubului din punct de vedere administrativ. Curând sper să ajungem şi în cupele europene. Mi-e greu să mă gândesc acum la asta (n.r. obiectivele pe termen lung)! Mă concentrez strict pe lunile care au mai rămas din acest sezon. Mă gândesc doar la ce trebuie să mai facem pentru a crește treptat calitatea jocului nostru. Doar planificând atent și muncind non stop putem fi îndreptățiți să așteptăm rezultatele propuse. Sigur, e normal să mă întrebați de viitorul lui Dinamo, dar vă voi răspunde aplicat abia la vară, după terminarea acestui campionat.”, a spus Gane într-un interviu acordat site-ului LPF.

ADVERTISEMENT

Pentru a câștiga Cupa României, Dinamo trebuie să o învingă în sferturi pe divizionara secundă Dunărea Călărași, să treacă de semifinalele ce se vor disputa în dublă manșă, iar apoi să câștige finala.

Ce spune despre implicarea suporterilor în viața clubului: „Asta mi-aș dori în plus”

Antrenorul lui Dinamo a vorbit și despre modul în care fanii alb-roșiilor se implică inclusiv financiar în viața clubului. El a lăudat eforturile depuse de suporteri și a afirmat că jucătorii și staff-ul tehnic se hrănesc din energia pe care le-o transmit aceștia. Totodată, Gane regretă faptul că echipa lui nu se poate bucura de prezența fanilor în tribune.

ADVERTISEMENT

„Mie îmi place această presiune a suporterilor, am simţit-o permanent la toate echipele la care am jucat. Când rezultatele sunt bune, e soare şi cald, când nu mai sunt cele aşteptate, atunci se înnorează brusc şi începe furtuna. Trebuie să ştii să echilibrezi aceste două stări pentru merge puternic mai departe.

Suporterii lui Dinamo transmit o presiune pozitivă. Permanent. Avem nevoie de energia suporterilor, ne hrănim cu ea. Ceea ce fac ei acum şi ceea ce ne trasmit e minunat. Sunt fericit că sunt în aceste zile aici, trăiesc ceva unic, ceva ce nu credeam dacă mi se povestea. Eu şi staff-ul tehnic le mulţumim celor de la DDB pentru toată implicare lor. Le mulţumim pentru că ajută să ne simţim bine şi regretăm enorm că nu pot reveni deocamdată în tribune. Cu ei în spatele nostru, meci de meci, am fi şi mai încrezători”, a mai spus Gane.

Tehnicianul a vorbit și despre momentul în care a trebuit să preia echipa după plecarea lui Cosmin Contra. El a dezvăluit ce a fost esențial pentru a reuși să obțină rezultate bune. Dinamo a eliminat-o pe FCSB din Cupa României și a reușit să obțină câteva victorii importante și în campionat.

„A fost foarte greu, dar nu mi-a fost nicio secundă teamă. În fond, eu mă simt privilegiat pentru că fac ceea ce îmi place cel mai mult în viaţă, adică fotbal. Când faci ceva cu mare plăcere, cu pasiune chiar, nu poate interveni teama. Am reuşit să le redăm încrederea şi motivaţia, ne-am adaptat cu toţii relativ repede la o situaţie delicată, de care nu eram vinovaţi. Am reuşit să ne concentrăm sută la sută doar la antrenamente şi meciuri, şi astfel au venit şi satisfacţii pe plan sportiv, competiţional”, a declarat Gane.

 

ADVERTISEMENT