Fotbal intern

Ionuț Radu, trei goluri încasate în ultima etapă! Presa din Italia l-a luat la ţintă pe portarul naţionalei de tineret

08.10.2018 | 11:08
Ionut Radu trei goluri incasate in ultima etapa Presa din Italia la luat la tinta pe portarul nationalei de tineret
ADVERTISEMENT

Ionuț Radu nu a prins cea mai buna zi în partida Genoa – Parma! Portarul român a încasat trei goluri şi nu şi-a putut ajuta deloc echipa care a pierdut întâlnirea fără drept de apel! Integralist pentru a treia oară la rând, căpitanul echipei naţionalei a României de tineret, a scos mingea din poartă de trei ori în doar 15 minute. Primul gol al partidei a venit însă de la formția lui. În minutul 6, Piatek şi-a dus echipa în avantaj, însă bucuria a ţinut doar 10 minute.

Pe rând, Rigoni, Siligardi şi Ceravolo au marcat în poarta românului Ionuţ Radu, iar tabela de marcaj arăta la pauză un neverosimil 1-3 pentru oaspeți. În actul secund al întâlnirii, tricolorul de 21 de ani a avut câteva intervenții bune. S-a evidențiat într-un moment dificil, la un corner pe care l-a scos perfect și a păstrat diferența de două goluri.

ADVERTISEMENT
Ionuț Radu, trei goluri încasate în ultima etapă! Radu în echipamentul naționalei
Ionuț Radu este căpitanul echipei naționale de tineret a României

Ionuț Radu, trei goluri încasate în ultima etapă!

Presa din Italia nu l-a iertat pe Ionuț Radu și i-a oferit o notă mică internaționalului român. De altfel, alături de mulţi alţi colegi de la Genoa, Radu a primit nota 5. Cea mai mare notă a echipei a fost oferită singurului marcator, Piatek care a luat 7. Ziariștii au scris după meciul pierdut de Genoa că “Radu nu ajută”. Portarul a început fotbalul mare la juniorii lui Internazionale. În 2017 a fost împrumutat pentru un an de zile la gruparea Avellino acolo unde a apărat în majoritatea partidelor. 24 de apariții ca titular a avut căpitanul echipei naționale de tineret a României pentru gruparea din eșalonul secund. De cinci ori a reușit să termine meciul fără să primească gol, în meciurile disputate la Avellino.

În vara aceasta, Ionuț Radu a fost vândut de Inter la Genoa în schimbul a nouă milioane de euro. Între timp, portarul a devenit om de bază și la reprezentativa de tineret și a contribuit din plin la victoria tricolorilor mici împotriva Portugaliei când a reușit să apere un penalty în minutul 99 al întâlnirii.

ADVERTISEMENT

9 partide are Ionuț Radu în tricoul naționalei de tineret a României