Fotbal intern

Ionuț Vînă, noua ”perlă” a lui Gigi Becali? Ce face fotbalistul ca să dea randament la FCSB. EXCLUSIV

19.07.2019 | 22:16
Ionut Vina noua perla a lui Gigi Becali Ce face fotbalistul ca sa dea randament la FCSB EXCLUSIV

Ionuț Vînă a fost transferat de FCSB în urmă cu o săptămână de la FC Viitorul Constanța contra sumei de 750.000 de euro, iar mijlocașul în vârstă de 24 de ani ar putea deveni în scurt timp noua “perlă” a lui Gigi Becali. FANATIK a aflat cum se pregătește fostul jucător al lui Gică Hagi ca să impresioneze în tricoul “roș-albastru”.

Ionuț Vînă, noua “perlă” a lui Gigi Becali?

Ionuț Vînă a debutat în tricoul FCSB-ului la meciul câștigat în fața celor de la Hermannstadt, scor 4-3, în prima etapă a sezonului 2019 – 2020 din Liga 1, iar mijlocașul a contribuit la golul înscris de Dragoș Nedelcu și a dirijat jocul la mijlocul terenului, lucru care l-a impresionat pe Gigi Becali și l-a făcut pe afacerist să îl laude public.

Fotbalistul care în ultimii 10 ani s-a aflat sub contract cu FC Viitorul Constanța nu vrea să rateze șansa primită de la FCSB. Astfel, FANATIK a aflat că Ionuț Vînă a decis să facă tot ce ține de el pentru a fi apt 100% la meciurile pe care vicecampioana României le joacă în Europa League și Liga 1. Pe lângă antrenamentele susținute sub comanda lui Bogdan Andone, Ionuț Vînă se pregătește și separat la baza sportivă a FCSB-ului și a ales să stea o perioadă aici.

Bucuria jucătorilor de la FCSB după victoria cu Hermannstadt din Liga 1. Sursă foto: sportpictures.eu
Bucuria jucătorilor de la FCSB după victoria cu Hermannstadt din Liga 1. Sursă foto: sportpictures.eu

Florin Tănase și Florinel Coman trag și ei tare

Pe lângă Ionuț Vînă, alți doi jucători pe care Gigi Becali i-a lăudat în ultima perioadă trag și ei tare în sala de forță. Florin Tănaseși Florinel Coman au impresionat la primele meciuri jucate de FCSB în noul sezon competițional, iar aceștia fac pregătire separat pentru a fi pregătiți pentru duelurile tari din Europa League și Liga 1.

Caut un mijlocaş central aşa cum îmi place mie. Uite că el era Vînă. Mi-am luat inima în dinti, l-am luat şi uite că aseara m-a încantat. E exact mijlocaşul pe care mi-l doresc. L-am sunat după meci şi i-am zis ‘Mă, băiatule, uite, 3-4 meciuri, nici nu ai luat primul salariu şi îţi măresc salariul. Vreau să măresc salariile, ca să nu mai aibă gânduri de plecare, pentru că echipa asta cred că poate face lucuri mari”, a spus Gigi Becali la Pro X.

Cotat de site-urile de specialitate la 1,5 milioane de euro, Ionuț Vînă a ajuns la FCSB în iulie 2019 și a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2024. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a câștigat trei trofee pe parcursul carierei, toate cu FC Viitorul Constanța. În ediția 2016 – 2017 a luat titlul în Liga 1, în 2018 – 2019 a câștigat cu Cupa și Supercupa României cu echipa lui Gică Hagi.

  • „Nu-l vând pe Florin Tănase! Cum să-l vând pe cel mai bun jucător român? Este peste Coman și Man. E serios, se antrenează bine, muncește mult. Trage echipa după el. O să-i măresc salariul ca să nu plece. Dacă ne calificăm în grupele Europa League, îi dau 20.000 de euro pe lună. La anul, dacă ajungem în Champions League, o să aibă 50.000 de euro pe lună. Și îl țin aici. El poate juca la orice echipă din lume la ora actuală, chiar și la Barcelona” – Gigi Becali (sursă: gsp.ro)
  • 1.500.000 de euro este cota lui Ionuț Vînă, conform transfermarkt.com