News

ÎPS Teodosie încalcă din nou regulile. Arhiepiscopul Tomisului anunță că va ține slujbă la miezul nopții

31.12.2020 | 18:38
IPS Teodosie incalca din nou regulile Arhiepiscopul Tomisului anunta ca va tine slujba la miezul noptii
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, încalcă în continuare regulile din pandemie. Înaltul prelat va ține, la miezul nopții, slujba de Anul Nou, contrar recomandărilor Patriarhiei Române, care a cerut ca slujbele să nu se țină după ora 23:00.

În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, BOR a recomandat ca slujba de binecuvântare a Noului An să aibă loc mult mai devreme, la ora 16.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie nu va ține cont de acest mesaj al conducerii centrale a Bisericii și anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că la ora 23:15 va oficia slujba de Te Deum la Catedrala arhiepiscopală ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

ÎPS Teodosie anunță că va ține slujbă la miezul nopții, încălcând din nou regulile din pandemie

În pofida recomandărilor Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Teodosie a anunțat că va oficia o slujbă, joi, de la ora 23.15. La nivel național este în vigoare carantina de noapte, iar cetățenii nu au voie să circule între orele 23:00 și 5:00 fără motive bine întemeiate.

ADVERTISEMENT

Deși municipiul Constanța se află sub carantină până la 1 ianuarie 2021, Arhiepiscopul Tomisului anunță, printr-un comunicat, că aproape de miezul nopții va oficia slujba de Anul Nou.

”La ora 23.15, ÎPS va oficia slujba de Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic și Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța”, a anunțat Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat, citat de Ct100.

ADVERTISEMENT

Dată fiind situația sanitară gravă, Patriarhia Română a anunțat că nu va ține slujba la acea oră, pentru a respecta normele legale în vigoare, în contextul pandemiei de coronavirus.

”În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23,00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, a informat Patriarhia Română.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a sfidat regulile și de Crăciun

Deși Constanța este în carantină mai mul de o lună și conform normelor impuse de autorități, slujbele de la biserică se pot organiza doar în aer liber, acest lucru nu l-a deranjat pe ÎPS Teodosie.

De Crăciun, în Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, acesta a organizat slujba fără nici o problemă chiar de dimineață. Aproximativ 350 de oamenii au fost prezenți în biserică. Autoritățile, deși prezente la fața locului prin efective de Jandarmi, nu au intervenit.

ADVERTISEMENT
Tags: