Sporturi

Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat turneul de la Hua Hin! Final extraordinar de meci. VIDEO

03.02.2019 | 11:27
Irina Begu si Monica Niculescu au castigat turneul de la Hua Hin Final extraordinar de meci VIDEO

Irina Begu şi Monica Niculescu au adus primul titlu WTA din 2019 pentru România. Cele două jucătoare au reuşit să se impună în finala turneului de la Hua Hin după ce au învins în super tiebrek dublul format din Anna Blinkova şi Yafan Wang, scor 2-6, 6-1, 12-10. 

Româncele au început greu confruntarea şi au pierdut clar primul set cu 2-6. Deşi au condus cu 2-0 în prima manşă, Begu şi Niculescu au pierdut de 3 ori la rând pe propriul serviciu şi cuplul ruso-chinez a închis prima manşă cu 6-2.

În setul secund, româncele au reuşit să ridice nivelul jocului şi să aibă un serviciu superior, pe care l-au fructificat de fiecare dată. Begu şi Niculescu au reuşit să trimită meciul în supertiebreak după un convingător 6-1. Super tiebreak-ul a fost unul intens disputat.

Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat turneul de la Hua Tin! Final extraordinar de meci
Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat turneul de la Hua Tin! Final extraordinar de meci

Begu şi Niculescu au câştigat turneul de la Hua Hin! Speranţe pentru Fed Cup

Begu şi Niculescu au dominat în final şi au reuşit să fructifice a treia minge de meci: 12-10. Este al 9-lea titlu la dublu obţinut atât de Irina Begu, cât şi de Monica Niculescu, deşi nu joacă tot timpul împreună. Dar, evoluţiile celor două jucătoare dau speranţe înaintea meciului din Fed Cup, împotriva Cehiei.

VEZI VIDEO:

Confruntarea care va avea loc la Ostrava pe 9 şi 10 februarie va aduce faţă în faţă două dintre cele mai puternice naţiuni din tenisul feminin. Cehia domină de ani buni Fed Cup, însă România face deplasarea în Cehia cu cele mai bune jucătoare: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu şi Irina Begu.

Cel mai probabil, Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu vor fi jucătoarele care vor evolua la simplu, în timp ce Begu şi Niculescu vor juca în proba de dublu, meci care se poate dovedi decisiv pentru stabilirea învingătoarei. De la adversare va lipsi finalista de la Australian Open: Petra Kvitova, care a avut un program infernal în acest debut de an în care a reuşit să câştige titlul la Sydney, a jucat finala la Australian Open şi a evoluat săptămâna trecută la Sankt Petersburg.