ISTORIA se scria altfel! Povestea EXTRAORDINARĂ a transferului lui Pirlo la Barcelona!

Andrea Pirlo este unul dintre cei mai buni jucători din Italia. Mijlocaşul de 34 de ani al lui Juventus povesteşte în cartea autobiografică cum a încercat Guardiola să îl convingă să vină...
15.04.2014 | 19:05
ISTORIA se scria altfel Povestea EXTRAORDINARA a transferului lui Pirlo la Barcelona

Andrea Pirlo este unul dintre cei mai buni jucători din Italia. Mijlocaşul de 34 de ani al lui Juventus povesteşte în cartea autobiografică cum a încercat Guardiola să îl convingă să vină la Barcelona în anul 2010. 

Pep Guardiola l-a dorit pe Andrea Pirlo la Barcelona acum 4 ani însă negocierile dintre Milan şi clubul catalan au eşuat, scrie Pirlo în autobiografie. Pirlo s-a întîlnit cu Guardiola la trofeul Gamper în 2010, meci jucat între Barcelona şi Milan. Pep a încercat atunci să îl convingă pe italian să vină la Barca:

“Deja sîntem foarte puternici, adevărul e că nu puteam să cer mai mult, dar tu eşti <cireaşa de pe tort>. Căutăm un mijlocaş care să joace alături de Xavi, Iniesta şi Busquets, acela eşti tu. Ai toate atributele să joci la Barcelona.” i-a spus Guardiola lui Pirlo după meciul din trofeul Gamper, cîştigat de catalani la penaltiuri.

Andrea Pirlo a explicat în autobiografie pe larg cum a decurs întîlnirea cu Pep Guardiola: ” Guardiola m-a invitat în biroul său imediat după meci. Pep stătea într-un fotoliu şi era o sticlă de vin pe masă. Mi-a spus: <Avem nevoie de tine, Andrea!> într-o italiană perfectă. “

Pirlo scrie că dialogul a durat cam o jumătate de oră, timp în care Pep a încercat să îl convingă să vină la Barcelona şi chiar a recunoscut că Barca a demarat negocierile cu Milan pentru jucător:

“Trebuie să vii aici, Andrea. Mi-a plăcut tot timpul cum joci şi acum vreau să te antrenez” i-a spus Pep. Pirlo s-a declarat foarte surprins de aceste cuvinte măgulitoare şi a scris în carte că nu şi-a imaginat niciodată o astfel de situaţie.

Ulterior, cluburile nu au reuşit să se înţeleagă pentru transferul mijlocaşului italian şi acesta a ajuns în vara anului 2011 la Juventus, unde este şi acum unul din oamenii cei mai importanţi ai echipei. Totuşi, Pirlo a menţionat în cartea sa că a fost “norocos” să aibă un astfel de dialog cu “unul dintre cei mai invidiaţi antrenori din lume”.