Sport

Presa din Italia a luat foc: ”Dezastru! / Mai rușinos decât acel 0-1 cu Coreea de Nord din 1966!”

Italia este campioana Europei, dar ratează, a doua oară la rând, prezența la Mondiale. Trajkovski, la singurul șut pe poartă, în minutul 90+1, a înscris de la 25-30 de metri. Presa peninsulară este foc și pară.
25.03.2022 | 00:30
Presa din Italia a luat foc Dezastru  Mai rusinos decat acel 01 cu Coreea de Nord din 1966
Presa italiană vorbește, firesc, despre un dezastru după ce peninsularii ratează a doua oară la rând prezența la Mondiale.
ADVERTISEMENT

Toată lumea aștepta un meci decisiv pentru calificarea la Mondiale între Italia și Portugalia, ultimele campioane europene. Ronaldo & Co au simțit glonțul pe la ureche, dar Burak Yilmaz a ratat penaltyul care putea duce la prelungiri. Italia însă, din nou incapabilă să înscrie, precum în Suedia, a pierdut, 0-1, la Palermo. Ratează iar Mondialul, de data aceasta oprită de Macedonia de Nord.

Italia eliminată, iar jurnaliștii spun că este o rușine peste înfrângerea cu Coreea de Nord

”Mai batjocoritoare decât șutul lui Johansson deviat de De Rossi, mai de neînțeles decât înfrângerea cu Coreea de Nord. Nu, de data aceasta nu există nicio explicație. Nu vom merge la Mondial, pentru a doua oară consecutiv. Și nu vom merge acolo la opt luni de la triumful european.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi explicată o înfrângere ca această seară? Între septembrie și noiembrie, este adevărat, calificarea prin grupe ne scăpase din mâini cu performanțe din ce în ce mai slabe.

Dar nimeni nu și-ar fi putut imagina că în această seară – împotriva numărului 67 din clasamentul FIFA – am putea avea un asemenea meci. Nici măcar în cele mai rele coșmaruri”, a scris TuttoMercatoWeb.

ADVERTISEMENT

Ideea este completată de o altă analiză, sub titlul ”Să recunoaștem: victoria europeană a fost excepția”. Și vine și explicația. Faptul că fotbalul din Italia nu a mai câștigat Liga Campionilor din 2010.

Iar la prezențe în semifinale este sub toate campionatele din Top 5. Și nu a triumfat în Europa League. Ci în predecesoarea acesteia, Cupa UEFA, prin Parma lui Malesani, în 1999.

ADVERTISEMENT

Nu a participat la ultimul Mondial. Și n-a mai trecut de grupe din 2006, când a luat titlul. Moment care, spun jurnaliștii, ”a fost o vară de sărbătoare, dar și începutul declinului, un declin care după atâția ani încă nu s-a oprit”. Căci triumful de la Euro 2020 a fost o excepție.

Chiellini recunoaște: ”Suntem distruși…”

Gazzetta dello Sport a titrat: ”Dezastru Italia, batjocorită de Macedonia în minutul 92: suntem din nou în afara Cupei Mondiale!

ADVERTISEMENT

În aceeași publicație, este prezentată declarația lui Chiellini pentru RAI. Căpitanul echipei a spus: ”Suntem distruși, plătim pentru greșelile din ultimele luni. Sperăm să începem din nou alături de Mancini.

Suntem dezamăgiți, suntem distruși, nu găsesc adjectivele potrivite. Trebuie să o luăm de la capăt. Și sper că în viitor vom putea să o facem, așa cum s-a întâmplat cu victoria de la Euro.

Sper în continuare în Mister. Mancini este esențial pentru această națională”.

Tuttosport a scris: ”Dezastru Italia. Coșmar albastru: Mancini KO cu Macedonia și afară de la Cupa Mondială”. În  timp ce Corriere dello Sport a titrat: ”Incredibil, încă un dezastru: Italia a ieșit din nou de la Cupa Mondială!”. Cu siguranță însă, comentariile vor continua și-n zilele următoare.

Mancini: ”E momentul cel mai dificil al carierei mele. Viitorul? Nu știu, acum decepția e mult prea mare”

Antrenorul Roberto Mancini s-a chinuit să-și găsească cuvintele după partidă. ”În iulie anul trecut am trăit cea mai frumoasă bucurie a carierei mele la Campionatul European. Acum am trăit cea mai mare dezamăgire.

Acesta este fotbalul, uneori se întâmplă lucruri incredibile. Îmi este greu să analizez jocul. Victoria in Campionatul European a fost meritată, dar norocul care ne-a însoțit atunci s-a transformat în ghinion total.

Iar când pierzi și ești eliminat, suferi. Nu știu ce să spun. Poate nu ar fi trebuit să ajungem aici. Au fost două situații speciale. Era suficientă una. Sau, măcar, să nu fie la polul opus. Pare să fi fost predestinat să primim gol în minutul 90.

Aceasta este o echipă cu jucători buni, îmi pare foarte rău pentru ei. La nivel uman, pot spune că-i iubesc mai mult decât în ​​iulie.

Viitorul meu? Nu știu, acum dezamăgirea este prea mare. Mai întâi trebuie să lăsăm să treacă ceva timp, dar echipa are jucători buni și are un viitor mare.”

 

ADVERTISEMENT