Fotbal international

Italia începe să aibă dubii cu Cristiano Ronaldo. Nu are forța de a fi liderul echipei

02.02.2019 | 17:28
Italia incepe sa aiba dubii cu Cristiano Ronaldo Nu are forta de a fi liderul echipei

Gazzetta dello Sport scrie că Italia începe să aibă dubii cu Cristiano Ronaldo. Cifrele portughezului din acest început de 2019 nu arată deloc a fi ale unui campion, ale unui jucător care să aibă forța de a fi liderul lui Juventus și îngrijorarea crește pentru că se apropie cu pași repezi momentul adevărului, adică dificila dublă din optimile Champions League cu incomoda echipă a lui Diego Simeone, Atletico Madrid.

La Bergamo, în meciul pierdut drastic de Juventus în Cupa Italiei, cu 3-0, în fața Atalantei, Cristiano a reușit tot meciul doar nouă pase, nimic mai mult. În raport cu Real Madrid cifrele lui sunt în evidentă scădere. Acolo avea cam 1 -1,5 goluri pe meci medie, la Juventus este sub 1. La Real Madrid își crea situații de a ajunge în poziție de finalizare cam între 7,5 și 9 ori pe meci, la Juventus nu a reușit niciodată să ajungă la 7.

Cristiano Ronaldo are doar două goluri în cinci meciuri în 2019

La meciurile jucate pe teren propriuCristiano a marcat doar o dată la patru partide din cele 11 care au avut loc la Torino, însă stă bine la cifrele de afară, unde a adunat 8 reușite din zece meciuri, semn că îi convin mult spațiile mai ample, pe contraatac. Însă în 2019 jucătorul cumpărat cu 117 milioane de euro și care are salariu nemaintâlnit în fotbalul italian, 30 de milioane de euro pe stagiune, are doar două goluri înscrise din cinci meciuri. Unul a însemnat primul trofeu câștigat de portughez la Juventus, acel penalty transformat în Supercupa Italiei, 1-0 cu AC Milan. 

Italia începe să aibă dubii cu Cristiano Ronaldo. În 2019 are doar două goluri marcate în cinci meciuri
Italia începe să aibă dubii cu Cristiano Ronaldo. În 2019 are doar două goluri marcate în cinci meciuri

Toate aceste cifre, plus faptul că nici un moment nu s-a văzut la Cristiano Ronaldo capacitatea de a fi antrenorul din teren atunci când lucrurile nu mergeau bine duc la concluzia că Juventus s-a grăbit să facă o asemenea investiție, care să tulbure serios apele și în rândul muncitorilor de la Fiat, indignați că salariile lor nu cresc, dar se pot da munți de bani pe salariul unui jucător de 33 de ani. Ronaldo trebuie să răspundă urgent la aceste întrebări prin jocul său, prin goluri, prin capacitatea de a duce pe Juventus spre obiectivul visat, câștigarea Champions League.