Fotbal intern

Iuliu Mureşan nu are emoţii înainte de Malmo-CFR: “Se simte calificarea”

01.08.2018 | 09:31
Iuliu Muresan nu are emotii inainte de MalmoCFR Se simte calificarea

Iuliu Mureşan nu are emoţii înainte de Malmo-CFR, manşa a doua din turul II preliminar al Champions League. Oficialul echipei campioane a prefaţat duelul din această seară şi spune că simte calificarea în faza suparioară după partida care se va disputa în Suedia în această seară.

Mureşan e încrezător pentru Malmo-CFR Cluj şi spune că din discuţiile avute cu câţiva dintre elevii lui Antonio Conceicao crede că echipa va trece de campioana Suediei: “Se simte atmosfera de meci mare. Şi m-am bucurat că aseară vreo 3 jucători importanţi au venit la mine şi mi-au spus că ne calificăm. Am încredere că vom juca mult mai bine şi am încredere că Toni Conceicao o să facă în aşa fel echipa încât să ne calificăm. O schimbare de spirit şi de atitudine s-a văzut şi la Călăraşi. Acolo a simţit nevoia să-l introducă pe Ioniţă, un jucător de pasă finală. Probabil şi mâine vor mai fi schimbări, nu mult.

Iuliu Mureşan nu are emoţii înainte de Malmo-CFR

S-a schimbat atitudinea, am avut multe ocazii la Călăraş, în repriza a doua s-a jucat doar la poarta lor. Va fi greu, dar nu imposibil. Mizez pe spiritul de echipă. Cred în coeziune între antrenor şi jucători. Noi tot timpul am obţinut performanţe, bazându-ne pe spiritul de echipă. Sigur că vin bani dacă ne calificăm în grupe, vin şi din Europa League, dar nu o să se întâmple nimic rău dacă nu ne calificăm. Nu înseamnă că se închide clubul sau că nu o să mai avem bani. Bugetul este stabilit, asigurat. Avem stabilitate financiară”, a spus Iuliu Mureşan, relaxat înainte de Malmo-CFR.

“Am muncit pentru acest meci”

Şi noul antrenor al echipei, portughezul Antonio Conceicao, a vorbit despre duelul din această seară şi ştie cum se poate califica în turul III preliminar al Champions League: “Evident că Malmo porneşte cu un avantaj mâine seară din două motive. În primul rând pentru că a reuşit să se impună în meciul tur, de la Cluj, iar în al doilea rând pentru că se află în plină competiţie, au ritm şi au puse la punct relaţiile de joc. Am muncit pentru acest meci, am studiat meciul tur, am observat greşelile pe care le-am făcut şi am încercat să le remediem. Ştim că Malmo e o echipă cu multe calităţi, e o formaţie foarte organizată, puternică în sectorul median, cu jucători foarte buni. Suntem conştienţi că vom întâlni un adversar foarte valoros. În ciuda acestor aspecte, vom face totul pentru a întoarce soarta calificării în favoarea noastră”, a declarat Conceicao .

În partida tur, disputată la Cluj, CFR a cedat cu scorul de 1-0 în faţa lui Malmo, într-un meci care i-a fost fatal lui Edward Iordănescu. Fiul lui Anghel Iordănescu a fost demis de pe banca echipei campioane, după doar trei partide, şi înlocuit cu Antonio Conceicao.

Meciurile lui Iordănescu la CFR Cluj:

Craiova – CFR, 0-1, Supercupa României

CFR Cluj – FC Botoşani, 1-1, prima etapă din Liga 1 Betano

CFR Cluj – Malmo FF, 0-1, în prima manşă a turului II preliminar al Champions League

Iuliu Mureşan nu are emoţii înainte de Malmo-CFR. Ciprian Deac în meciul de fotbal dintre CFR Cluj şi Malmo FF, contând pentru Liga Campionilor, desfăşurat pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj Napoca
Iuliu Mureşan nu are emoţii înainte de Malmo-CFR. Ciprian Deac în meciul de fotbal dintre CFR Cluj şi Malmo FF