Fotbal intern

Jandarmeria a anunțat sancțiunile după derby de România. Ce amendă a primit FCSB

30.07.2018 | 09:42
Jandarmeria a anuntat sanctiunile dupa derby de Romania Ce amenda a primit FCSB

Jandarmeria a anunțat sancțiunile care au fost dictate după derby de România. Partida dintre FCSB și Dinamo, din etapa a doua a Ligii 1 Betano, a fost marcată de incidente provocate de suporteri. În total s-au dat amenzi în valoare de peste 10.000 de lei. În calitate de organizator al partidei, FCSB a primit o amendă de 3.000 de lei.

Primul incident semnalat duminică a fost cu puțin timp înainte de începerea partidei dintre cele două echipe, în timp ce fanii dinamoviști se îndreptau către stadion. Pentru că au aprins mai multe torțe și au folosit petarde, au fost opriți de jandarmi și legitimați. Un suporter a lovit un jandarm, forțele de ordine au intervenit prompt, iar trei persoane au fost reținute.

“În momentul în care jandarmii au interceptat persoanele respective, suporterii au ripostat, iar un jandarm a fost lovit cu pumnul în zona feţei. Trei dintre persoane au fost reţinute şi conduse la secţia 9 de politie pentru a fi luate măsurile legale împotriva lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

Incidente au fost și pe Arena Națională. Derby-ul FCSB – Dinamo a fost întrerupt după numai două minute de la fluierul de start, din cauza torțelor aruncate în teren de fanii lui Dinamo. Arbitrul Ovidiu Hațegan a decis întreruperea jocului în minutul 2 pentru ca stewarzii să curețe terenul de pe Arena Națională. Centralul i-a chemat pe oficialii celor două formații și le-a transmis că oprește meciul 10 minute dacă se mai aruncă ceva din tribune. Partida a fost reluată după trei minute.

Jandarmeria a anunțat sancțiunile după derby de România

Jandarmeria Română a emis un comunicat în care a anunțat sancțiunile aplicate după derby-ul FCSB – Dinamo. În calitate de organizator, clubul FCSB a fost amendat cu 3.000 de lei, după ce mai mulți suporteri au reușit să introducă obiecte pirotehnice în stadion. Cinci persoane care au folosit materiale pirotehnice au fost identificate până în prezent și le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de deținere și utilizare a obiectelor pirotehnice”, se arată în comunicat.

Jandarmii au mai transmis că organele competente au fost sesizate cu privire la săvârșirea unei fapte de ultraj săvârșită de bărbatul de 36 de ani care a lovit un jandarm. “Au fost aplicate sancțiuni contraventionale în valoare totală de 4000 de lei iar împotriva a doua persoane a fost luată măsura de interzicere a accesului la competiții sportive pe o perioadă de 6 luni și 1 an.”

Nici firma de securitate care a asigurat paza în stadion nu a scăpat. “Pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin conform legii în ceea ce privește controlul persoanelor la intrarea în stadion și interzicerea accesului cu obiecte pirotehnice organizatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 3000 de lei iar doi agenți ai societății de securitate cu suma de 100 de lei fiecare”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.