Jimmy Carter, fost președinte al SUA, spitalizat de urgență. Legătura acestuia cu Nicolae Ceaușescu

Bogdan Solomon   
în HotNews
12/11/2019, 10:12
Jimmy Carter, fost președinte al SUA, spitalizat de urgență. Legătura acestuia cu Nicolae Ceaușescu
Jimmy Carter a ajuns din nou la spital. Va suferi o altă intervenție chirurgicală. Sursa foto: cnn.com

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Jimmy Carter, a ajuns de urgență la spital din cauza leziunilor grave la nivelul capului, suferite în urma căzăturilor repetate. Internat la Emory University Hospital, acesta va fi supus marți dimineață unei intervenții chirurgicale dificile, anunță fundația care îi poartă numele, printr-un comunicat, relatează AFP.

Jimmy Carter, operat de urgență la cap

Potrivit medicilor, operația vizează „reducerea presiunii asupra creierului, cauzată de o sângerare survenită după recentele sale căzături”. Totodată, sursa citată mai notează că primul președinte american din istorie care atinge vârsta de 95 de ani „se odihneşte confortabil şi soţia sa, Rosalynn este cu el”, motiv pentru care medicii sunt optimiști că starea sa de sănătate se va îmbunătăți cât mai curând.

Problemele de sănătate ale lui Jimmy Carter au apărut la sfârșitul lunii octombrie, când fostul președinte a suferit o fractură de bazin provocată de o căzătură la domiciliul său. La vrema respectivă, fundația care îi poartă numele a calificat leziunile drept „ușoare”. Pe 6 octombrie, tot în urma unei căzături similare, Carter s-a ales și cu răni la nivelul capului, însă și-a continuat activitatea, a doua zi fiind prezent pe un șantier umanitar, în ciuda chipului tumefiat și a pansamentui care ascundea 14 puncte de sutură.

Fostul președinte american a dat mâna cu Nicolae Ceaușescu

Pe 12 aprilie 1978, președintele României, Nicolae Ceaușescu, a fost invitatul omologului său din SUA,  aceasta fiind a patra și ultima sa vizită peste Ocean. De altfel, întâlnirea lui Jimmy Carter cu liderul român a marcat momentul în care cei doi șefi de stat au semnat o declaraţie comună, reînnoind astfel promisiunea de a respecta acordul încheiat în 1973.

În această dimineață, poporul american este onorat să-l aibă ca oaspete pe un mare lider al unei mari țări. Președintele Ceaușescu vine din România alături de soția sa, Elena și este o mare plăcere pentru mine să-i întâmpin aici. Este a patra vizită a Președintelui Ceaușescu în Statele Unite ale Americii și precedesorii mei s-au onorat vizitând, la rândul lor, român.
Este corect să spunem că în ultimii 10 ani, relațiile prietenești dintre SUA și România au crescut și s-au îmbunătățit rapid, spre satisfacția și beneficiul poporului nostru. Schimburile dintre țările noastre au crescut de peste 10 ori în ultimii 10 ani. Și datorită creșterii existente în relațiile dintre noi, ne așteptăm ca volumul să se dubleze în următorii trei ani. Este un mare avantaj pentru mine, ca Președinte, să am șansa de a mă consulta cu un lider național și internațional precum este vizitatorul meu de azi“, a spus președintele Carter, în discursul oficial de recepție.
Închide ×