Interviu

Johansson, despre prelungirea cu CSM: “Sunt suedez și nu mint! Așa stau lucrurile”

14.05.2018 | 11:46
Johansson despre prelungirea cu CSM Sunt suedez si nu mint Asa stau lucrurile

Per Johansson a fost colacul de salvare al CSM-ului în ultimii doi ani. Mereu când s-au aflat în situații de criză, șefii echipei au apelat la Johansson pentru calificarea în Final Four și antrenorul a reușit obiectivul.

Ambele ediții cu Johansson pe bancă au fost încheiate cu locul 3, iar acum întrebarea care îi frământă pe fanii CSM-ului este dacă suedezul va rămâne sau nu pentru un sezon întreg.

După Final Four, Per Johansson a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre sezonul CSM-ului, vestiarul plin de vedete, dar și de ce depinde viitorul său la această echipă.

Johansson, despre prelungirea cu CSM Sunt suedez și nu mint! Așa stau lucrurile (1)
Per Johansson și medalia de bronz în Liga Campionilor 2018

“Totul este să ne respectăm pe fiecare și să respectăm sistemul”

Domnule Johansson, acest Final Four a arătat ca și tot sezonul CSM-ului, cu multe suișuri și coborâșuri…

– Așa este. Când mă uit la meciurile CSM-ului la televizor, este foarte ciudat. Cum joacă și de ce nu se pot pune lucrurile în ordine. Cu Metz totul a mers ca pe roate. Apoi am experimentat alte probleme pe care am încercat să le rezolvăm. Astăzi am fost acolo, am avut și câteva metehne mai vechi, dar e mai ușor dacă ai aceste metehne de ceva timp pentru că poți să le îmbunătățești. Dacă ați văzut, la meciul de azi defensiva a jucat în viteză. Pentru mine este un mister de ce am avut viteză azi și nu am avut ieri. Este cel mai important lucru. Este păcat. Astăzi, toate au jucat ca o echipă. Fiecare a cooperat, fiecare au comunicat, s-au respectat, au făcut totul ca o echipă. Rusoaicele au revenit în joc prin intervențiile portarului al treilea, Mekhdieva. Dar am câștigat și a fost altceva. Ați văzut și voi.

Cu Gyor în primele 10 minute nu ați marcat deloc, astăzi ați marcat de 8 ori în același interval…

– Totul este să ne respectăm pe fiecare și să respectăm sistemul. Fetele mă respectă pe mine, dar trebuie să jucăm după sistemul pe care l-am pregătit.

“Fetele ar trebui să se simtă rușinate când nu respectă sistemul”

Niombla a declarat după meci că se simte rușinată că fetele nu au respectat sistemul pus la punct de dumneavoastră și de staff…

– Sistemul este al noastru. Ele mă respectă ca și antrenor, nu e asta problema. Dar sistemul este al nostru și ar trebui să se simtă rușinate de ele când nu joacă după sistemul pe care îl avem. Vorbesc mult cu echipa. Ok, am făcut greșeli, dar le-am spus. De exemplu, Niombla. Poate trebuia să joc mai mult cu ea. Dar am creat un sistem pe care îl numim CSM Calcio. Și toată lumea este responsabilă. Chiar și jucătorii care nu joacă.

În România se vorbește foarte mult despre faptul că este greu pentru un antrenor să țină în frâu și să disciplineze un vestiar cu atâtea vedete cum sunt cele de la CSM…

– Nu cred că în vestiar este problema. Totul depinde de jucătoare. Există unele lucruri în echipă care nu trebuiau fixate. Tot ce am văzut am încercat să rezolv. Este un grup de oameni. E la fel ca și în acolo unde lucrezi tu. Trebuie să ne respectăm. Și sunt fete bune. Nu sunt fete care strigă una la alta. Dar poate ar fi trebuit să strigăm unii la alții, poate a fost prea liniște. Poate ar trebui să văd mai multe reacții să își spună una celeilalte când a greșit, să nu fie vorba doar despre ego.

“Sunt suedez, nu sunt mincinos și spun lucrurilor pe nume”

Dumneavoastră spuneți că ați avut o discuție cu cei de acolo pentru prelungirea contractului. Care este situația?

– O să îți explic. E un tablou mai mare. Sunt antrenorul naționalei Muntenegrului, este în sufletul meu. Sunt antrenor aici pentru că ei mi-au dat acordul. Săptămâna viitoare sunt aici, apoi urmează calificări, apoi Jocurile Mediteraneene. Bineînțeles că vreau să fiu la un club mare, bineînțeles că sunt atras de București, dar pentru mine nu este așa simplu. Am o familie și m-am bucurat că au venit. Vreau să fiu la un club mare, dar întâi vreau să vorbesc cu naționala din Muntenegru, apoi cu familia și apoi, dacă vor ei, vom discuta rămânerea mea.

Dar sunteți prima opțiune? Ce simțiți?

– Dacă ei spun, așa să fie.

Au spus doar că este un antrenor străim…

– Sunt suedez, nu sunt un mincinos și vă spun lucrurilor pe nume. Au vrut să vorbim despre prelungirea contractului. Le-am spus să ne concentrăm pe Final Four. Și ei: “Ok, Per. Discutăm săptămâna viitoare”.

Ați obținut două medalii de bronz cu CSM București în Final Four, după ce ați preluat echipa în timpul sezonului…

– Pentru mine sunt foarte importante. Pot să arăt o medalie. Peste 15 ani pot să spun. Suntem pe locul 3 în lume. Am făcut un meci rău ieri, dar sunt foarte mândru că am reușit să redresez echipa în 24 de ore. Pentru mine este foarte bine și de două ori la rând am făcut jocuri foarte bune în ultimul meci internațional. Asta îmi dă încredere.

48 de ani are Per Johansson

3 este locul pe care l-a ocupat CSM București cu Per Johansson pe bancă în Final Four 2017 și 2018