Fotbal international

Jorge Jesus și-a reziliat contract cu Sporting Lisabona! Cine e favorit să-i ia locul

06.06.2018 | 18:48
Jorge Jesus sia reziliat contract cu Sporting Lisabona Cine e favorit sai ia locul

Antrenorul Jorge Jesus şi-a reziliat de comun acord contractul cu Sporting Lisabona, după trei sezoan petrecute la conducerea tehnică a echipei portugheze. Conform publicației belgiene La Derniere Heure, principalul favorit să preia formația portugheză este Ricard Sa Pinto, care a părăsit în această vară echipa Standard Liege, unde este legitimat și mijlocașul român Răzvan Marin.

În vârstă de 63 de ani, Jorge Jesus a preluat-o pe Sporting Lisabona în vara anului 2015 şi avea un salariu de şapte milioane de euro pe an. Anterior, din 2009, Jesus a pregătit echipa Benfica, cu care a cucerit de trei ori campionatul Portugaliei, performanţă pe care nu a mai reuşit-o cu rivala ”vulturilor”, cu care a ocupat locul 2 în campionat, în primul sezon, şi locul al treilea, în următoarele două.

Tehnicianul Jorge Jesus și-a reziliat de comun acord contractul cu Sporting Lisabona și ar putea fi înlocuit cu Ricardo Sa Pinto
Tehnicianul Jorge Jesus și-a reziliat de comun acord contractul cu Sporting Lisabona și ar putea fi înlocuit cu Ricardo Sa Pinto

Jorge Jesus a decis să plece de la Sporting Lisabona, după ce suporterii i-au agresat pe jucători

Jorge Jesus mai avea un an de contract cu Sporting, dar a decis să părăsească gruparea, după ce, la 15 mai, un grup de suporteri cu cagule pe cap a intrat în centrul de antrenament al grupării din Lisabona şi i-a agresat pe jucători şi staful tehnic, care se aflau la şedinţa de pregătire. După acest incident, portarul naţionalei Portugaliei, Rui Patricio, şi-a reziliat unilateral contractul cu Sporting.

Tehnicianul portughez va prelua conducerea echipei Al-Hilal din Arabia Saudită.

Jorge Jesus este acuzat de corupție în Portugalia, după ce l-ar fi contactat personal pe portarul francez al echipei Maritimo Funchal, Romain Salin, căruia i-ar fi promis 150.000 de euro dacă nu primeşte gol într-un meci cu Benfica Lisabona din urmă cu doi ani.