Fotbal international

O echipă de Liga Campionilor l-a ofertat pe Jose Mourinho! Ce contract îl aşteaptă pe “The Special One”

05.01.2019 | 16:00
O echipa de Liga Campionilor la ofertat pe Jose Mourinho Ce contract il asteapta pe The Special One

Jose Mourinho a fost demis de Manchester United la mijlocul lunii decembrie, însă portughezul nu duce lipsă de oferte. Cea mai nouă propunere vine de la Benfica, formaţie pe care a mai pregătit-o la începutul carierei. Antrenorul de 55 de ani este pe lista vicecampioanei Portugaliei, însă un impediment stă în calea mutării.

Conducătorii lui Benfica l-au demis recent pe Rui Vitoria şi sunt pregătiţi să-i facă o ofertă lui Jose Mourinho. “Vulturii” ocupă locul patru în campionat, la şapte puncte în spatele lui FC Porto, liderul din prima ligă a Portugaliei, dar au ca obiectiv câştigarea titlului. Conform ziarului Record, singura problemă este faptul că antrenorul de 55 de ani cere un salariu mare. În aceste condiţii, conducătorii clubului vor să-i ofere un contract până la finalul sezonului, care ar putea să fie prelungit automat în cazul în care Benfica va câştiga titlul.

Jose Mourinho, ofertat de Benfica, prima echipă din cariera lui de antrenor

Jose Mourinho este ofertat de Benfica, prima echipă din cariera lui de antrenor. Portughezul i-a pregătit pe “vulturi” între 20 septembrie 2000 şi 5 decembrie 2000, timp în care echipa a obţinut şase victorii, trei remize şi două înfrângeri. Cu toate că rezultatele erau bune, antrenorul de 55 de ani şi-a dat demisia după o ceartă avută cu preşedintele clubului, care nu a fost de acord să-i ofere prelungirea contractului.

Jose Mourinho a mai antrenat-o pe Benfica în 2000
Jose Mourinho a mai antrenat-o pe Benfica în 2000

După ce a plecat de la Benfica, Jose Mourinho a pregătit-o pe Uniao de Leiria înainte să o preia pe FC Porto, echipă alături de care a câştigat, printre altele, Cupa UEFA şi Liga Campionilor. În actualul sezon, Benfica a jucat în grupele UEFA Champions League, reuşind să se claseze pe locul trei în Grupa E. În aceste condiţii, lusitanii vor juca în 16-imile de finală ale Europa League cu Galatasaray, meciuri care sunt programte pe 14 şi 21 februarie 2019.