Fotbal international

Jovan Markovic, gol de senzație la naționala U19! România, încă o victorie cu Suedia. Video

14.10.2018 | 16:54
Jovan Markovic gol de senzatie la nationala U19 Romania inca o victorie cu Suedia Video

Atacantul formației Universitatea Craiova, Jovan Markovic, a reușit un gol de senzație la echipa națională U19. Tânărul fotbalist a impresionat cu reușita prin care a deschis scorul în meciul amical România – Suedia, care s-a disputat duminică la Buftea.

După victoria cu 2-1 reușită vineri în amicalul cu Suedia, selecționerul Daniel Oprescu a folosit în meciul revanșă următoarea formulă de echipă: Rus – Jurj, Ehmann, Manolache, S. Șerban – M. Șerban, Toma (Chiriac 66)– Horșia (Mihăilă 55), 22. Robert (Sefer 55), Duminică (Petrila 55) – Burghele (Markovic 66).

Jovan Markovic și Valentin Mihăilă celebrează un gol marcat în amicalul România U19 - Suedia U19
Jovan Markovic și Valentin Mihăilă celebrează un gol marcat în amicalul România U19 – Suedia U19

Jovan Markovic, gol de senzație la naționala U19

După o primă repriză lipsită de reușite, naționala U19 a României a reușit să deschidă scorul prin Jovan Markovic, care a reușit un gol de senzație. Atacantul Universității Craiova, care a fost inclus într-un top al celor mai talentaţi 60 de tineri fotbalişti ai lumii, a primit o minge la 35 de metri central, a driblat trei adversari și a înscris cu un șut la colțul lung de la 16 metri.

Suedezii au restabilit egalitate în minutul 84 prin Kimpioka după o greșeală a lui Chiriac, dar Jovan Markovic, pe care Ilie Dumitrescu l-a asemănat cu Marcus Rashford, a ieșit din nou la rampă. În minutul 87, fotbalistul oltenilor a luat o minge în jumătatea proprie, a trecut de trei jucători suedezi, i-a pasat lui Petrila și acesta a marcat cu un șut la colțul lung din interiorul careului.

România U19 va juca în preliminariile Euro 2019

Această ”dublă” amicală a fost ultimul test de verificare al ”tricolorilor” înainte de startul calificărilor pentru Campionatul European U19 de anul viitor din Armenia. România face parte din Grupa 13 preliminară alături de Bulgaria, Grecia şi Gibraltar. Turneul de calificare va fi găzduit de Bulgaria şi se va desfăşura în perioada 14-20 noiembrie, conform următorului program: 14 noiembrie 2018: Bulgaria – România, 17 noiembrie 2018: Grecia – România, 20 noiembrie 2018: România – Gibraltar.

Echipele care se vor clasa pe primele două locuri în cele 13 grupe se vor alătura celor două echipe calificate direct la Turul de Elită, Portugalia și Germania. Turul de Elită se va disputa în primăvara anului 2019. La finalul Turul de Elită, câștigătoarele celor 7 grupe, alături de țara gazdă, Armenia, vor participa la Campionatul European care se va desfășura în iunie 2019.