Fotbal international

Juan Carlos Osorio, demis de la naţionala Mexicului! E al zecelea selecționer dat afară după CM 2018

28.07.2018 | 16:48
Juan Carlos Osorio demis de la nationala Mexicului E al zecelea selectioner dat afara dupa CM 2018

Selecţionerul Juan Carlos Osorio a fost demis de la echipa naţională a Mexicului, deşi a calificat formaţia în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia. Conform cotidianului francez L’Equipe, Federaţia Mexicană de Fotbal a anunţat că prima reprezentativă nu va mai fi pregătită de columbianul Osorio, în perioada 2018-2022.

”După o analiză aprofundată şi după discuţii între Juan Carlos Osorio şi federaţie, selecţionerul a decis să nu mai fie considerat un candidat pentru conducerea echipei naţională în perioada 2018-2022”, a precizat forul mexican, într-un comunicat.

Juan Carlos Osorio a condus naţionala Mexicului timp de trei ani

În vârstă de 57 de ani, Juan Carlos Osorio a preluat echipa mexicană în 2015, contractul său a expirat la finalul Campionatului Mondial din Rusia și astfel tehnicianul columbian va pleca de pe banca tehnică a mexicului după trei ani.

Tehnicianul columbian Juan Carlos Osorio a fost demis de la echipa naţională a Mexicului
Tehnicianul columbian Juan Carlos Osorio a fost demis de la echipa naţională a Mexicului

Sub conducerea lui, Mexicul a atins faza sferturilor de finală la Copa America 2016, faza semifinalelor la Cupa Conferderaţiilor din 2017 şi a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din 2018, după ce în faza grupelor a învins campioana mondială din acel moment, Germania, cu 1-0.

Mexicanii au încheiat pe locul secund grupa F de la turneul final, după ce au mai învins Coreea de Sud, scor 2-1, dar au pierdut întâlnirea cu Suedia, scor 0-3. În optimile de finală, Mexicul a fost eliminată de reprezentativa Braziliei, scor 2-0.

Juan Carlos Osorio a fost personajul principal al unei povești incredibile la Campionatul Mondial 2018. Columbianul a venit în Rusia cu familia şi, în acelaşi timp, şi cu amanta. El a avut grijă ca familia sa, alcătuită din soţia Julieth Ceballos şi fiii săi, să aibă o cazare bună şi să le asigure tot ce au nevoie pe durata turneului final. În afara familiei columbianul Osorio a fost însoţit şi de amanta sa, Mariana Zacarias, o cunoscută jurnalistă TV de sport în ţara sa. Ea are 30 de ani, el 56. Câţiva membri ai federaţiei mexicane s-au sesizat de această situaţie ieşită din comun, dar conducerea a anunţat că nu viaţa personală a lui Osorio îi va determina continuitatea sau nu pe banca naţionalei.

Juan Carlos Osorio este al zecelea tehnician demis în timpul după Campionatul Mondial din Rusia. Ceilalți nouă sunt Jorge Sampaoli (Argentina), Hector Raul Cuper (Egipt), Heimir Hallgrimsson (Islanda), Akira Nishino (Japonia), Hernan Dario Gomez (Panama), Adam Nawalka (Panama), Fernando Hierro (Spania), Nabil Maaloul (Tunisia) și Bert van Maarwijk (Australia).