News

Județele în care elevii nu vor merge la școală luni, 27 noiembrie. Cursurile se vor ține online sau vor fi recuperate – Update

În trei județe și un municipiu reședință de județ cursurile școlilor vor fi suspendate luni sau se vor ține online, din cauza vremii nefavorabile.
26.11.2023 | 16:35
Judetele in care elevii nu vor merge la scoala luni 27 noiembrie Cursurile se vor tine online sau vor fi recuperate   Update
Drumuri și școli închise în mai multe județe din sud-estul țării/ Foto: facebook - ISU Tulcea
ADVERTISEMENT
26-11-2023
14:42

Școlile vor fi închise în alte două județe

Școlile se vor închide luni în alte două județe. Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate liceele, școlile și grădinițele din județ.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgenă din Tulcea a decis suspendarea cursurilor cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ din județ începând de luni, “până la încetarea manifestării tipurilor de risc asociate fenomenelor meteo”.

Căderile abundente de zăpadă și viscolul au determinat autoritățile locale din mai multe județe să închidă școlile urmând ca orele să se desfășoare online, dacă este posibil, sau să fie recuperate ulterior, în funcție de un grafic stabilit de inspectoratele școlare.

Județele care au recurs la această măsură sunt din zona de sud și sud-est țării, afectate serios de condițiile meteo severe. Astfel, județul Galați este primul care a anunțat suspendarea cursurilor în ziunea de luni, în condițiile în care județul este sub cod roșu până duminică, la ora 16.00.

ADVERTISEMENT

Având în vedere faptul că judeţul Galaţi se află sub avertizare de Cod Roşu până la ora 16,00, prefectul judeţului Galaţi, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi. Orele vor fi recuperate în funcţie de cum va stabili Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi”, a transmis Prefectura Galaţi, citată de Agerpres.

O decizie similară a fost adoptată și de CJSU Brăila, întrucât și acest județ este sub cod roșu. Pe durata avertizării toate drumurile naționale din acest județ sunt închise circulației și este incert câte dintre ele vor putea fi utilizate în cursul zilei de luni.

ADVERTISEMENT

Prin hotărâre de CJSU, luni, 27 noiembrie 2023, sunt suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Brăila. Acolo unde va fi posibil, cursurile se vor ţine online”, informează ISU Brăila.

Aceeași soluție radicală a fost adoptată și în județul Călărași, deși acesta nu se află în zona pentru care s-a emis cod roșu de vreme severă. Jumătatea de est a județului este sub cod portocaliu, iar cea de vest sub cod galben.

ADVERTISEMENT

Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a anunțat prefectura Călărași.

Județul Tulcea este în zona de cod roșu, însă deocamdată s-a decis ca doar în municipiul reședință de județ să fie întrerupte cursurile, deși CJSU a hotărât să închidă toate drumurile din județ încă din cursul acestei zile.

ADVERTISEMENT

Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență urmare a avertizării de COD ROȘU de vânt puternic care, la rafale va depăși 100 de km/h. Rugăm populația să ia măsuri de adăpostire și protecție, să nu părăsească autovehiculele dacă rămân blocați în zone izolate și să ceară ajutorul la numărul de urgență 112!”, a anunța prefectura.

ADVERTISEMENT