Fotbal international

Junior Moraes, naturalizat de Ucraina! Atacantul dorit de Becali a fost convocat pentru jocul cu Portugalia lui Ronaldo

20.03.2019 | 14:40
Junior Moraes naturalizat de Ucraina Atacantul dorit de Becali a fost convocat pentru jocul cu Portugalia lui Ronaldo

Junior Moraes a făcut senzație în Liga 1 Betano și s-a vorbit mult despre o posibilă naturalizare a atacantului Gloriei Bistrița. În cele din urmă, brazilianul dorit și de Steaua va evolua pentru echipa națională a Ucrainei. Selecționerul Andrei Şevcenko a fost cel care a insistat cel mai mult pentru ca jucătorul să primească cetățenie. Brazilianul are acum ocazia să debuteze în dubla cu Portugalia şi Luxemburg, din calificările pentru Europeanul de anul viitor.

Junior Moraes, naturalizat de Ucraina!

Ucraina este ţara în care familia mea a ales să trăiască în ultimii 7 ani. Copiii noştri merg la şcoală aici. Am avut multe şanse să plecăm, dar am rămas aici pentru că suntem fericiţi, a declarat Moraes, pentru site-ul oficial al federaţiei, la puțin timp după ce a aflat că va juca în premieră pentru echipa națională a Ucrainei. Moraes a fost adus la Bistrița pe 5 mii de euro, de la o echipă modestă din Brazilia, după ce Marius Șumudică s-a dat peste cap ca să-l convingă pe Jean Pădureanu de valoarea fotbalistului.

După câteva prestații de excepție, Moraes a ajuns la o cotă de 3 milioane de euro. La scurt timp, mai multe formații puternice din Liga 1 Betano au dorit să-l înregimenteze pe atacant. Cea mai insistentă a fost Steaua care a oferit în 2011 un milion de euro. Pădureanu a ținut de preț și a solicitat 1.250.000 de euro. În cele din urmă, jucătorul a ajuns la Metalurg Donetsk, dar suma de transfer, 1,4 milioane de euro, nu a mai intrat niciodată în conturile clubului bistrițean.

Junior Moraes, naturalizat de Ucraina! Moraes
Junior Moraes a semnat anul trecut cu Şahtior Doneţk

Junior Moraes, traseu spectaculos după plecarea de la Bistriţa

Brazilianul a fost împrumutat apoi în Bulgaria pentru un an, la TSKA Sofia, dar a revenit la Metalurg unde a mai jucat alte 3 sezoane. În 2015 a fost transferat la Dinamo Kiev și după o perioadă scurtă avea să ajungă tocmai în China. S-a întors la echipa ucraineană și anul trecut semna cu rivalii de la Șahtior Donețk. Prestațiile sale excelente au fost apreciate de selecționerul Sevchenko. Junior Moraes este golgheterul campionatului Ucrainei în acest moment, cu 16 goluri în 22 de apariţii.

Mai mult de atât, atacantul Șahtiorului a marcat și de trei ori în UEFA Champions League în actuala stagiune. De fiecare dată a făcut-o în poarta francezilor de la Olympique Lyon. Junior Moraes nu este primul brazilian care va evolua pentru naționala Ucrainei – Marlos Romero Bonfim şi Edmar Halovski au mai făcut-o și ei.

  • 18 goluri a marcat Junior Moraes pentru Gloria Bistrița