Fotbal international

Jurgen Klopp nu uită şi nu iartă. “Sergio Ramos e brutal şi nemilos!”

28.07.2018 | 13:50
Jurgen Klopp nu uita si nu iarta Sergio Ramos e brutal si nemilos

Jurgen Klopp, antrenorul echipei FC Liverpool, nu uită şi nu iartă pe cei care, în opinia sa, au determinat rezultatul finalei Champions League de la Kiev. Cormoranii au pierdut cu 3-1 în faţa lui Real Madrid, dar tehnicianul german e ferm convins că istoria finalei s-ar fi scris altfel dacă Sergio Ramos nu îl scotea din joc pe golgeterul lui Liverpool, egipteanul Mohamed Salah, cu un procedeu din wresling şi nu îl comoţiona pe portarul Loris Karius, care apoi avea să greşească impardonabil la două dintre cele trei goluri ale ibericilor.

Klopp e convins de faptul că dacă Sergio Ramos nu ar fi comis acele acţiuni, în viziunea sa, premeditate, iar cei doi jucători esenţiali pentru FC Liverpool ar fi putut evolua în condiţii normale echipa sa ar fi avut şanse importante pentru a câştiga trofeul. În afara lui Sergio Ramos pe lista negră a antrenorului german se află şi arbitrul întâlnirii, sârbul Milorad Mazic, care nu a luat atitudine faţă de faptele comise de Ramos.

Jurgen Klopp nu uită şi nu iartă. Nu înţelege de ce arbitrul nu a luat măsuri dure împotriva lui Ramos

Dacă priveşti jocul şi nu eşti fan Real Madrid îţi dai seama că este brutal şi nemilos. Nu cred că vom mai repeta o astfel de experienţă – să mergi acolo şi să dai un cot portarului, apoi să pui golgheterul advers jos ca la lupte, iar apoi să câştigi meciul. Aceasta a fost istoria partidei. Ramos a spus după joc o mulţime de lucruri care nu mi-au plăcut. Ca persoană nu îmi plac reacţiile lui.

A fost ceva de genul: <Ce vor ei? E normal ce am făcut> Nu, nu este normal. Dacă puneţi la un loc toate situaţiile cu Ramos în prim-plan… Cu un an înainte, contra lui Juve, el a fost responsabil pentru cartonaşul roşu primit de Juan Cuadrado. Nimeni nu a vorbit despre asta.

Jurgen Klopp nu uită şi nu iartă. Tehnicianul german îl face pe Ramos brutal şi nemilos, pentru atacurile asupra lui Salah (foto) şi Karius
Jurgen Klopp nu uită şi nu iartă. Tehnicianul german îl face pe Ramos brutal şi nemilos

Acest arbitru ar fi trebuit să aibă curajul să ia decizii în acel meci. Lumea va spune că sunt un <loser> sau un plângăcios, însă nu sunt. Nu e ca şi cum m-aş trezi dimineaţa şi m-aş gândi: <Ramos>. Lumea a început să accepte orice armă pentru a câştiga meciul şi se poate aştepta ca şi eu să fiu la fel, însă nu sunt. Suntem agresivi, însă întotdeauna în limitele regulamentului. De obicei, când acţionezi în acest fel (n.r.precum Ramos) eşti pedepsit. Cineva va revedea faza şi te va suspenda patru sau cinci săptămâni. În acest caz nu s-a întâmplat însă