Fotbal international

Jurnaliștii spanioli îi numără zilele lui Zidane după meciul cu Șahtior: „În Clasico își joacă scaunul”

21.10.2020 | 23:23
Jurnalistii spanioli ii numara zilele lui Zidane dupa meciul cu Sahtior In Clasico isi joaca scaunul
ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane are zilele numărate la Madrid, cel puțin asta scrie presa din Spania după ce Real a început cu stângul faza grupelor UEFA Champions League. Campioana en-titre din LaLiga a fost învinsă pe teren propriu de Șahtior Donețk, scor 2-3.

Înfrângerea a fost cu atât mai șocantă cu cât ucrainienii au avut nu mai puțin de zece jucători absenți din cauza focarului de COVID-19 de la club. A fost al doilea eșec consecutiv pe care „galacticii” îl înregistrează în decurs de doar patru zile. În ultima etapă de campionat, Real Madrid a fost victima nou-promovatei Cadiz, tot acasă, scor 0-1.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Real Madrid nu stă chiar atât de rău în clasament. După primele cinci etape, echipa lui Zidane are zece puncte, cu unul mai puțin decât fruntașele Real Sociedad și Villarreal. Pentru albi urmează însă marele derby cu Barcelona, sâmbătă pe 24 octombrie.

Presa din Spania dă de pământ cu „Los Blancos” după înfrângerea cu Șahtior

Real nu a scăpăt de critici după ce a fost învinsă de Șahtior Donețk nici măcar în ziarul de casă al Madridului. AS anunță posibila plecare a lui Zinedine Zidane de la cârma campioanei Spaniei.

ADVERTISEMENT

„În Clasico, Zidane își joacă scaunul. Real Madrid nu se poate târî de maniera asta. El ne-a oferit atâtea, dar tot el ne și ia multe. a scris Tomas Roncero, jurnalist AS.

„A fost un meci dezastruos”,  a concluzionat și Alfredo Relano, fost redactor șef AS, după Real Madrid – Șahtior Donețk, scor 2-3.

ADVERTISEMENT

Mijatovic: „Cel mai slab Real Madrid pe care l-am văzut”

În AS a apărut și cea mai vehementă reacție după Real Madrid – Șahtior: „Fără dubii, cel mai slab Real Madrid pe care mi-l amintesc. Foarte multe dubii înainte de El Clasico”, a declarat Predrag Mijatovic, fost jucător și vicepreședinte la Real Madrid.

În schimb, fotbaliștii au încercat să găsească explicații pentru forma proastă aratată de Real Madrid pe arena Alfredo Di Stefano.

ADVERTISEMENT

„Am jucat foarte prost astăzi. Suntem cu toții in aceeași barcă. Foarte dificil să mai spui ceva după un asemenea meci, într-un joc în care niciunul dintre noi nu a evoluat bine, și nu a îndeplinit sarcinile antrenorului. Trebuie să ne pregătim mult mai bine, pentru ca deja gândurile noastre zboara la El Clasico”, a declarat Vinicius Jr.

„Nu ne-am ridicat la înălțimea competiției. Am făcut o repriză secundă mai bună, dar nu a fost suficient. Cred că ne-a lipsit încrederea și este clar că trebuie să ne îmbunătățim jocul pentru meciurile viitoare. Trebuie să rămânem uniți, pentru că această înfângere este într-adevăr una dură. E bine că vine El Clasico, avem nevoie să fim împreuna și să fim uniți. Nu am uitat să jucăm fotbal. El Clasico este diferit și ne vom ridica la înălțimea unui asemenea joc”, a adăugat și Luka Modric.

AS, după Real - Șahtior

Nici cotidianul Marca nu a fost blând cu fotbaliștii lui Zinedine Zidane. „Cu jucători precum Jovic, Militao sau Marcelo nu poți merge în Europa”, a fost titlul de pe prima pagină.

Marca, după Real - Șahtior

„VAR-ul nu se supune în Europa”

Mundo Deportivo, ziarul de casă al Barcelonei a fost temperat după înfrângerea rivalei cu Șahtior. Catalanii au preferat să anunțe doar rezultatul meciului, cu titlul „Criză la Madrid înainte de El Clasico”.

Mundo Deportivo, după Real Madrid - Șahtior

Nu la fel de blânzi au fost și cei de la sport.es. „Galacticii” au fost ironizați, „VAR-ul nu se supune în Europa”, după ce sistemul de arbitraj video a anulat reușita din prelungiri a lui Fede Valverde. Spaniolul marcase pentru 3-3, dar VAR a anulat golul pentru un offside evident.

sport.es, după Real Madrid - Șahtior

FC Barcelona – Real Madrid se joacă sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 17:00 și va putea fi urmărit pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus și în format LIVE TEXT pe site-ul FANATIK.

 

ADVERTISEMENT