News

Doliu în presa din România. A murit jurnalistul Nicolae Rusu

Este doliu în presa din România. Nicolae Rusu, jurnalist la Revista 22, a murit. Din anul 2014, acesta se lupta cu o boală extrem de rară. Aceasta l-a învins.
08.02.2022 | 21:30
Doliu in presa din Romania A murit jurnalistul Nicolae Rusu
Nicolae Rusu, jurnalist la Revista 22, a murit. Se lupta cu o boală extrem de rară. Sursa foto: revista22.ro
ADVERTISEMENT

Anunțul decesului lui Nicolae Rusu a fost făcut de colegii săi de la Revista 22. Timp de mai bine de un deceniu, acesta a lucrat alături de colectivul acestei publicații.

De 8 ani, jurnalistul a avut de dus și o luptă extrem de grea cu o boală rară.

Nicolae Rusu, jurnalist la Revista 22, a murit. Se lupta cu o boală extrem de rară

Colegii din redacție au numai cuvinte de apreciere la adresa lui Nicolae Rusu.

”Nicu Rusu a fost vreme de unsprezece ani un om de bază al redacției 22, fără de care am fi pierdut multe trenuri de difuzare. Fără de care viața de redacție ar fi fost mult mai tristă.

ADVERTISEMENT

Nicu avea umor. Și forță interioară. Și căldură umană. Care nu l-au părăsit nici în cele mai grele clipe de boală. Ne-a fost un prieten drag. Drum bun, Nicu”, se arată pe site-ul Revistei 22.

Colegul lui Nicolae Rusu, Răzvan Brăileanu, mai scrie în materialul său din Revista 22: ”L-a lovit o boală nenorocită, diagnosticată greu și plină de necunoscute. Timp de aproape opt ani, s-a luptat cu ea, îmbrăcat în armura de rocker, fără să-și piardă spiritul ludic și optimismul, pe care cumva reușea să ni-l transmită și nouă, celor îngrijorați de sănătatea lui.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, pe când lucram amândoi la 22, vorbeam despre cum ar arăta un mare concert „dincolo”, în care marile staruri rock plecate dintre noi să cânte pe aceeași scenă.

Săptămâna trecută a decis că e timpul să meargă la acest concert, unde, sunt sigur, stă în primul rând și se bucură din plin de muzică. Rock on, Nicu!”

ADVERTISEMENT

Anul 2014, unul de cotitură pentru viața lui Nicolae Rusu

Din 2014, Nicolae Rusu a început o bătălie extrem de grea cu o formă rară de cancer.

La acea vreme, Revista 22 public un material în acest sens. ”Colegul nostru poartă cu multă demnitate și curaj, încă din 2014, o luptă inegală cu un CANCER extrem de RAR (adenocarcinom ductal de glandă salivară – cu progresie dimensională la baza craniului).

A trecut prin tratamente dure și costisitoare, suportând cu stoicism traumele acestor proceduri (radioterapie de două ori, chimioterapie de două ori și patru intervenții chirurgicale la craniu). Acum este în spital, încercând cu greu să se refacă după o intervenție chirurgicală care l-a lăsat fără auz și cu o pareză la mână și piciorul drept”.

ADVERTISEMENT