News

Klaus Iohannis, atac dur la adresa PSD-ului! „România a fost boicotată de declarațiile politice”

27.08.2019 | 13:02
Klaus Iohannis atac dur la adresa PSDului Romania a fost boicotata de declaratiile politice
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis nu a ezitat și a lansat un atac dur la adresa PSD-ului! Acesta a declarat la întâlnirea cu șefii de misiuni, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației, că România a fost boicotată cu privire la postul nepermanent la Consiliul ONU de declarații politice formulate fără mandat. Iohannis a anunțat că mai multe declarații legate de situația politică din România va face miercuri, 28 august.

Klaus Iohannis, atac dur la adresa PSD-ului!

“Din păcate nu putem marca faptul că România a fost aleasă pe o poziție de membru nepermanent în Consiliul ONU, chiar dacă ați făcut eforturi susținute. România a fost boicotată de declarațiile politice ale unor înalți demnitari români, formulate fără mandat și contrare unor poziții tradiționale ale României. Aceste grave derapaje au dus la eliminarea sprijinului fiind creionată o percepție, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că Estonia a fost cea care a obţinut o poziţie de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, în detrimentul României. Estonia a câştigat runda decisivă cu 132 de voturi, în timp ce România a fost susţinută de 58 de ţări. Cu toate acestea, Klaus Iohannis a dat asigurări că România reprezintă o democraţie consolidată, iar orice se va întâmpla în continuare va fi în limitele constituţionale.

Klaus Iohannis, atac dur la adresa PSD-ului! Klaus Iohannis
Klaus Iohannis este nemulțumit de ce se întâmplă în țară. Sursa foto – facebook

Iohannis, totul despre situația politică din România

„Dați-mi o bună politică interncă ca să pot face o bună politică externă. Așa spunea Nicolae Titulescu. Nu putem să facem abstracţie de politica internă a României. Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieşire din criză, voi face o declaraţie publică mâine, dar dvs vă veţi întoarce la post şi o să fiţi întrebaţi ce se întâmplă în România, cum se va soluţiona criza, cum vor decurge alegerile, iar dvs să răspundeţi aşa: România are o democraţie solidă.

ADVERTISEMENT

România are o democraţie consolidată prin referendumul care s-a ţinut pe 26 mai şi care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democraţie, pentru o cale proeuropeană, pentru o abordare solidă transatlantică, pentru stat de drept, pentru justiţie dreaptă, pentru consolidarea luptei împotriva corupţiei. Orice se va întâmpla va fi în limitele constituţionale (…) Soluţii există şi eu voi garanta că acestea respectă Constituţia”, le-a spus preşedintele Iohannis ambasadorilor români