News

Klaus Iohannis atacă guvernul după cazul Caracal: „PSD este specialist în a tărăgăna lucrurile”

04.09.2019 | 17:54
Klaus Iohannis ataca guvernul dupa cazul Caracal PSD este specialist in a taragana lucrurile

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut o conferință de presă prin care a discutat despre starea nației, la aproape șase săptămâni de la crima de la Caracal care a îngrozit întreaga țară. Iohannis nu s-a ferit să acuze guvernul Dăncilă pentru faptul că nu a luat nicio măsură în acest caz și pentru că în loc să se preocupe de guvernare, liderul PSD este mai degrabă preocupată de jocurile politice.

Klaus Iohannis, declarații despre tragedia de la Caracal

„În urmă cu câteva săptămâni, tragedia cumplită de la Caracal ne-a arătat cât de multe și de profunde sunt disfuncționalitățile din interiorul unor instituții ale statului. Incompetența, lipsa unor proceduri clare, corupția, indiferența, toate acestea au dus la un deznodământ cutremurător: incapacitatea statului de a salva viețile propriilor cetățeni. Am cerut Guvernului ca până la finalul lunii august să adopte o serie de măsuri astfel încât, în situații precum cea de la Caracal, să nu mai existe întârzieri criminale în acțiunea organelor statului. Am și indicat Guvernului în ședința CSAT din 30 iulie ce măsuri esențiale ar trebui luate cu prioritate”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

„PSD, preocupat însă de soluționarea crizelor interne, continuă să ignore rezolvarea urgențelor care sunt importante pentru cetățeni și care au un impact direct asupra vieții și siguranței lor de zi cu zi. Am văzut doar câteva măsuri punctuale, luate la cald, sub presiunea publică, și grija de a muta șefi de la o instituție la alta, fără să-i sancționeze pentru incompetența lor”, a mai adăugat acesta.

Klaus Iohannis a acuzat guvernul PSD că nu a luat măsurile necesare după crima de la Caracal
Klaus Iohannis a acuzat guvernul PSD că nu a luat măsurile necesare după crima de la Caracal *foto: facebook

Klaus Iohannis, atac la adresa PSD: „Specialiști în a tărăgăna lucrurile”

Iohannis nu s-a ferit să arate cu degetul către social-democrați pentru faptul că lipsesc măsurile concrete după Caracal: „Așa cum ne-a arătat în nenumărate rânduri, PSD este specialist în a tărăgăna lucrurile, sperând ca oamenii să uite cui îi revine, de fapt, responsabilitatea. Vedem în aceste zile doar o luptă politică surdă pentru a rămâne cu orice preț la putere. Tot ceea ce avertizam la începutul anului despre buget din păcate s-a adeverit. Investiții majore nu se fac, spitale și autostrăzi nu se construiesc. PSD nu este preocupat de toate aceste lucruri, lucruri care sunt de maxim interes pentru oameni, ci doar de a-și securiza puterea, scoțând funcții la mezat. Așa arată o guvernare eșuată.”

Iohannis susține că PSD este de vină pentru haosul din Poliție: „Cei din guvernul PSD au permis, prin incompetență și inactivitate, ca imaginea instituțiilor statului să fie grav afectată. Astăzi, Poliția Română – o instituție fundamentală în România – are probleme de credibilitate din cauza politizării excesive. Am mai spus-o și o repet – am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au fost dați afară prea mulți profesioniști și au fost puși în locul lor oameni incapabili.”

Încă o dată, șeful de la Cotroceni a făcut apel la govern să demisioneze: Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională. Se impune, așadar, resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara în ultimii ani este una pur și simplu greșită. Este o direcție greșită și românii o consideră greșită. S-a văzut acest lucru extrem de clar la referendumul din 26 mai. Este nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de drepturile românilor, de siguranța românilor, de prosperitatea românilor.”