News

Kovesi, din nou la poliție! Ce șanse mai are la șefia Parchetului European

01.04.2019 | 12:04
Kovesi din nou la politie Ce sanse mai are la sefia Parchetului European

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a prezentat din nou la poliție, în această dimineață. Este procedura normală după ce a fost pusă, joia trecută, sub control judiciar. Ea vorbit cu jurnaliștii despre șansele pe care le mai are la funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Kovesi, din nou la poliție! A vorbit cu presa despre șefia Parchetului European

În condițiile în care are interdicție să părăsească țara, Laura Codruța Kovesi a fost întrebată dacă îi sunt afectate, astfel, șansele la șefia Parchetului European. „Nu ştiu ce se va avea în vedere atunci când se va negocia. O să vedem care va fi decizia, o să vedem cât de tare au fost influenţate negocierile de evenimentele din ultima perioadă. Este greu să spunem de pe acum că se va întâmpla într-un fel sau altul”, a declarat fosta șefă a DNA.

Aceasta a fost plasată, pe 28 martie, sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Măsura a fost luată în dosarul în care Laura Codruța Kovesi este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Laura Codruța Kovesi a stat de vorbă cu jurnaliștii.
Laura Codruța Kovesi a stat de vorbă cu jurnaliștii.

Soluția lui Andrei Caramitru pentru Laura Codruța Kovesi

Andrei Caramitru, fiul marelui actor Ion Caramitru și consilierul preşedintelui USR Dan Barna, a venit cu o propunere intens comentată în mediul online: retragerea din cursă a rivalului lui Kovesi pentru șefia Parchetului UE, francezul Jean-Francois Bohnert.

„Un om poate – printr-un gest de onoare – să elimine atacul penalilor PSD/ALDE împotriva lui Kovesi și sa o numească direct Procuror European. Jean-Francois Bohnert.Prin retragerea lui din cursă – Kovesi ar deveni procuror european. (ideea este a lui Cătălin Teniţă) Haideți să îi scriem direct pe messenger. Textul sugerat e mai jos. Îl aveți și în comment pentru copy-paste mai ușor. Dați vă rog SHARE masiv să fim mulți. Cher Mr. Bohnert”, a scris Andrei Caramitru.