News

Kremlinul a prezentat declarația de avere a lui Vladimir Putin. Ce salariu a avut acesta în 2021

Site-ul oficial al Kremlinului a dat publicității, vineri, declarația de avere a lui Vladimir Putin. Salariu încasat de acesta în anul 2021 este unul extrem de mic, în raport cu averea despre care se spune că o deține.
15.04.2022 | 22:59
Kremlinul a prezentat declaratia de avere a lui Vladimir Putin Ce salariu a avut acesta in 2021
ADVERTISEMENT

Cel mai temut om de pe planetă în acest moment, Vladimir Putin, are, oficial, venituri de milioane, dar de ruble, nu de dolari sau euro.

Declarația de avere a lui Vladimir Putin pentru anul 2021. Salariul încasat

Vineri, 15 aprilie, administrația de la ​​Kremlin a publicat declarațiile de avere ale celor mai importanți lideri din instituție.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin figurează în aceste acte cu venituri modeste, chiar mai mici decât ale angajaților săi deși, în realitate, averea dictatorului este una colosală.

Revenind la datele oficiale, prezentate de agenția TASS, venitul pe 2021 al președintelui rus a ajuns la 10.202.000 de ruble.

ADVERTISEMENT

Acesta este echivalentul, în valorile curente, a 127.440 de dolari sau 113.393 de euro. Suma este puțin mai mare decât în anul precedent, când s-a ridicat la 9.994.000 de ruble (124.860 de dolari sau 111.183 de euro), potrivit declarației publicate de Kremlin.

Liderul de la Moscova a mai declarat un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj de 18 metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleași declarații de avere, acesta mai are două mașini vechi tip Gaz M21 și o Lada Niva cu remorcă Skif. Toate aceste proprietăți, scrie sursa citată, sunt pe teritoriul Rusiei.

Averea reală a lui Putin ar fi sute de miliarde de dolari

În ultimii ani, mai multe voci au susținut că, în realitate, averea lui Vladimir Putin ar fi de ordinul miliardelor de dolari.

ADVERTISEMENT

Economistul Bill Beowder a depus o mărturie în fața Congresului SUA, în urmă cu 5 ani, în care susținea că Putin are o avere care ajunge la aproximativ 200 de miliarde de dolari.

Un alt dușman declarat al dictatorului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, acum la închisoare, l-a acuzat că este beneficiarul unei vaste proprietăți și a unui palat în apropiere de localitatea rusească Gelendjik, pe malul Mării Negre.

Dacă ținem cont de estimarea cu cele 200 de miliarde de dolari, Putin s-ar bate cu Elon Musk pentru poziția de cel mai bogat om al planetei.

În topul Forbes din 2022, Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, s-a clasat pe locul 1 în ierarhie, cu o avere netă de 219 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT