Fotbal international

Kylian Mbappe a devenit Fulgerul! Starul lui PSG, mai rapid decât Usain Bolt în vremurile de glorie

23.04.2019 | 11:14
Kylian Mbappe a devenit Fulgerul Starul lui PSG mai rapid decat Usain Bolt in vremurile de glorie

Kylian Mbappe, starul lui PSG, a devenit Fulgerul! Până acum acest apelativ îl purtase numai fostul mare campion al probelor de sprint din atletism, jamaicanul Usain Bolt, dar de acum înainte acesta va trebui să adimită că internaționalul francez are argumente în cifre pentru a prelua porecla de la unul dintre cei mai mari sportivi ai planetei din toate timpurile.

Kylian Mbappe, mai rapid decât fosta legendă a atletismului, Usain Bolt

PSG a câștigat, după câteva etape în care a deraiat complet în Ligue 1, în fața lui Monaco, în ultimul weekend, cu scorul de 3-1, meci în care și-a făcut reapariția și brazilianul Neymar, îndelung ovaționat de public. La ora meciului cu monegascii parizienii câștigaseră deja oficial un nou titlu în Ligue 1, ca urmare a faptului că locul 2, Lille, nu bătuse la Toulouse.

Însă echipa lui Thomas Tuchel a vrut să sărbătorească triumful printr-o victorie în fața fanilor și printr-un joc foarte spectaculos. Și tocmai fostul puști minune de la Monaco, Mbappe, nu a avut nici un fel de milă față de fosta echipă, toate cele trei goluri fiind opera lui. Kylian Mbappe a venit în vara lui 2017 din Principat, pentru suma de 180 de milioane euro.

Kylian Mbappe, noul Fulger din lumea sportului, după jamaicanul Usain Bolt
Kylian Mbappe, noul Fulger din lumea sportului, după jamaicanul Usain Bolt

Primul gol al lui Mbappe, după o combinație cu Diaby, l-a propulsat acum pe atacantul francez și în rândul celor mai buni atleți din lume. Mbappe a alergat cu o medie de 38 km pe oră până a finalizat, superioară celei realizate de Usain Bolt în 2009, la Berlin, la Campionatele mondiale, 37,58 km pe oră. Calitățile atletice ale lui Mbappe erau bine cunoscute, dar de acum el poate fi numit și Fulgerul.

Starul lui PSG nu este la prima ispravă de acest gen. Bunul său prieten, Florent Thauvin, jucător la Marseille, îi dăduse deja porecla 37, încă din vara lui 2018, când Mbappe a străbătut faza de la primul gol marcat Argentinei în optimile de finală ale CM, acel memorabil 4-3 cu o medie de 37 km pe oră. Acum și-a îmbuntătățit timpul cu un kilometru.