News

La Gomera, propunerea României pentru premiile Oscar 2020. Reacţia lui Corneliu Porumboiu

26.08.2019 | 13:55
La Gomera propunerea Romaniei pentru premiile Oscar 2020 Reactia lui Corneliu Porumboiu

La Gomera, cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Corneliu Porumboiu, a fost desemnat propunerea României pentru edițiile din 2020 a premiilor Oscar. Mai exact, este vorba despre o nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

La Gomera este propunerea României pentru Oscar 2020

Cu Vlad Ivanov în rol principal, pelicula spune povestea lui Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge pe insula spaniolă La Gomera, cu scopul de a învăța pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat, folosit de localnici. Acesta îl va ajuta să elibereze un traficant aflat în arest la Bucureşti, singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii. Din distribuție mai fac parte Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Ţambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.

După ce a fost selectată în Festivalul de la Cannes, unde a avut premiera la nivel mondial, La Gomera a primit majoritatea voturilor în ședința Comitetului de Selecție Anuală a Filmului Românesc pentru participarea  la secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar, cele mai înalte distincții acordate anual de Academia Americană de Film.

Din septembrie, La Gomera va putea fi urmărit și în cinematografele din toată țara

Dacă ești curios să vezi noul proiect semnat de cunoscutul regizor român Corneliu Porumboiu, trebuie să știi că La Gomera va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 septembrie 2019, fiind distribuit de Ro Image şi 42 KM FILM.

În plus, lungmetrajul filmat atât în România, cât și în Spania și Singapore, a fost vândut spre distribuţie în 27 de teritorii ale lumii, printre care America de Nord, China, India, America de Sud, Africa de Nord şi Centrală, Marea Britanie, Franţa şi Spania.

Cele cinci filme nominalizate la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020. Ajunsă la ediția cu numărul 92, prestigioasa Gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020.